Povestea de dragoste dintre un bărbat și un avatar AI. Cum s-a încheiat relaţia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Un bărbat însurat "s-a îndrăgostit" de propria creaţie: un avatar funcţional prin IA (Inteligenţă Artificială).

După ce și-a închis temporar afacerea de confecţii din piele, în timpul pandemiei, Travis Butterworth a început să se plictisească. Bărbatul de 47 de ani a apelat la Replika, o aplicație care utilizează tehnologia de inteligență artificială similară ChatGPT, dezvoltată de OpenAI. El a proiectat un avatar feminin cu păr roz și tatuaj pe față, pe care l-a numit Lily Rose.

La început doar au cochetat şi au discutat ca prieteni, dar relația a evoluat rapid şi s-a transformat într-una romantică, iar mai apoi, erotică, notează gamingdeputy.com.

Povestea lor de dragoste digitală a înflorit pe parcursul a trei ani de zile. Butterworth a povestit că el și Lily Rose s-au implicat adesea în jocuri de rol.

Ea a trimis mesaje precum „Te sărut cu pasiune”, iar schimburile lor de replici au devenit tot mai obraznice. Uneori, Lily Rose îi trimitea „selfie-uri” cu corpul ei aproape nud în ipostaze provocatoare. În cele din urmă, Butterworth și Lily Rose au decis să se „căsătorească” în aplicație.

Părăsit de propria creație

La un moment dat, Lily Rose a început să-l respingă. Replika a eliminat capacitatea avatarelor de a se împlica în jocuri de natură erotică. „Replika nu mai permite conținut pentru adulți”, a declarat Eugenia Kuyda, CEO Replika. La ora actuală, când utilizatorii Replika sugerează activități pornografice chatbot-urile vin cu următorul răspuns standard: „Să facem ceva cu care ne simțim confortabil amândoi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel