Povestea cutiei de pizza în arestarea lui Tate, un mare fake news ajuns în presa internațională
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
„Știrile” senzaționale primează peste informațiile adevărate în întreaga presă internațională, s-a demonstrat după povestea cutiei de pizza.

O cutie de pizza a demonstrat faptul că știrile care fac apel la emoții sau senzațional sunt mai credibile pe internet decât informațiile reale și verificate de jurnaliști.

Presa din Anglia și nu numai a titrat senzațional știrea prinderii lui Andrew Tate și a fratelui său, Tristan. Potrivit „surselor”, polițiștii români s-au prins că fostul kickboxer se află în România după ce acesta s-a certat cu activista de mediu Greta Thunberg pe Twitter. Totul ar fi plecat de la o imagine cu bărbatul de 36 de ani în care apare o cutie cu logoul Jerry Pizza.

Printre publicațiile care au rostogolit informația se numără și Daily Mail (Marea Britanie), RTL (Franța) sau Midi Libre (Franța).

Francezii de la Liberation au verificat informația

Contactată de CheckNews, procurorul de caz Ramona Elena Bolla a spus că lucrurile nu au stat așa. „Este o informație foarte amuzantă, dar nu este adevărată. Am avut mandat de percheziție ieri, dar decizia a fost luată cu mult înainte mesajului [cu cutia de pizza]”, a transmis românca pentru publicația franceză. Ea a adăugat că cele cinci acțiuni au avut joc joi și că poliția „s-a asigurat că cei doi frați erau în România înainte să acționeze. Folosim tot felul de informații, printre care și cele din surse publice, dar nu ne bazăm doar pe ele”.

Cine este Andrew Tate

Emory Andrew Tate este un influencer și fost kickboxer. Tate s-a născut în SUA, dar s-a mutat în Marea Britanie când avea patru ani. De asemenea, el a fondat „Universitatea” Hustler, o „academie” online în care membrii plătesc o taxă lunară, în schimbul sfaturilor despre cum să obții un venit pasiv din mai multe industrii online.

Este o școală online care se pare că îi ajută pe oameni să câștige bani prin 18 metode de creare a averii și, se pare, are aproximativ 100.000 de abonați plătitori care sunt taxați cu aproximativ 49,00 USD pe lună.

Tate a susținut anterior că este primul trilionar din lume. Acest lucru este complet nedovedit, notează publicația Independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel