Urmărește emisiunea live
Povestea care a făcut înconjurul lumii. Bebeluș FURAT dintr-o maternitate din Michigan, GĂSIT la 53 de ani distanță
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Paul Joseph Fronczak s-a născut într-o maternitate din Chicago, în anul 1964, dar a fost răpit după două zile. La 53 de ani distanță, acesta a fost găsit în Michigan. Povestea lui a ajuns să fie cunoscută în toate colțurile lumii, potrivit Daily Mail.

Un nou-născut care a fost răpit de la un spital din Chicago în 1964 a fost găsit trăind în  Michigan 55 de ani mai târziu. Când avea o zi, Paul fost furat din Spitalul 'Michael Reese' din Chicago. Doi ani mai târziu, un bebeluș abandonat în New Jersey a fost identificat de FBI drept bebelușul dispărut și returnat familiei. Identitatea copilului nu a putut fi confirmată la acea vreme, deoarece a fost cu zeci de ani înainte de inventarea testării ADN. Însă după 40 de ani, bărbatul a aflat că cei care l-au crescut nu erau, de fapt, părinții lui naturali. 

Cea mai mare mobilizare de căutare din istoria orașului Chicago, schimb de identități

Când avea vârsta de 10 ani, Paul a descoperit din greșeală această poveste, în momentul când a căutat în beci cadourile pentru Crăciun. Prin urmare, el a descoperit mai multe articole de ziar. Unele dintre acestea titrau: „200 de căutări, organizate pentru bebelușul furat”, „Mama cere răpitorului să îi returneze bebelușul.” Paul a realizat că bebelușul căutat era chiar el. Băiatul și-a întrebat mama dacă despre el este vorba, iar aceasta a reacționat furios: „Da, ai fost răpit. Te-am găsit, te iubim și asta e tot ce trebuie să știi.” a adăugat aceasta.

După ce a fost răpit, în anul 1964, a început cea mai mare mobilziare din istoria orașului Chicago. Au participat 175.000 de angajați ai poștei, 200 de polițiști și angajați ai FBI. Până la miezul nopții, au percheziționat 600 de locuințe, dar în fără rezultat.

„Au analizat peste 10.000 de băie'i care ar fi putut fi Paul, însă eu am fost singurul pe care nu l-au putut exclude complet. Pe vremea aceea, FBI era o autoritate de elită, astfel că dacă ei îți spuneau ceva n-aveai cum să nu-i crezi”, a declarat Paul. Trei luni mai târziu, au mers din Chicago în New Jersey să îl întâlnească pe băiețel, iar cei doi părinți au decis să îl adopte pe copil.

„Un agent FBI m-a condus într-o încăpere și ne-au lăsat să ne familiarizăm unii cu alții. Mama mea a petrecut cu fiul ei mai puțin de o zi și, câțiva ani mai târziu, se întâlnește cu un băiat necunoscut. Putea să spună „Nu sunt sigură” și să lase copilul în grija statului sau putea spune „Da, e fiul meu” și chiar dacă nu era adevărat, să salveze copilul de la o viață oribilă. Așa că a făcut ceea ce a crezut că era corect și mă bucur că a făcut-o”, a precizat Paul.

Potrivit acestuia, părinții lui au fost iubitori și protectori, trimițându-l la o școală catolică, dar a trăit în familia greșită, timp de 50 de ani. În anul 2012, Paul a făcut un test ADN și  a descoperit că cei care l-au crescut nu erau, de fapt, părinții lui. În 2008, Paul s-a căsătorit și urma să aibă o fiică. Medicul i-a chestionat despre istoricul medical al familiilor. În acel moment, Paul a realizat că nu știe răspunsul și a început să se gândească dacă nu cumva a fost plasat de FBI într-o familie greșită. Paul a decis să vorbească cu presa, pentru a afla cine este adevărata lui familie. După zeci de ani, cazul său a ajuns din nou în atenția internațională. FBI a redeschis o anchetă. Cu ajutorul voluntarilor și-a descoperit adevărata familie, care se afla, de fapt, în Tennessee. În 3 iunie 2015, a aflat că de fapt el și sora sa geamănă au fost răpiți. Numele său real este Jack Rosenthal, nu Paul Fronczack.

Unde a fost găsit adevăratul Paul Fronczack

Jurnaliștii de investigație cu WGN și-au propus să-l găsească pe adevăratul Paul Fronczak. Miercuri, autoritățile au dezvăluit că l-au găsit într-un oraș mic din Michigan, unde locuiește sub un alt nume.  Bărbatul a spus că este conștient de probele care dovedeau că este același copil răpit de la spitalul din Chicago în urmă cu mai bine de jumătate de secol. El a spus că a aflat adevărata sa identitate atunci când FBI l-a contactat în urmă cu câteva luni. Bărbatul nu a a declarat dacă dorește să o cunoască pe mama sa biologică, Dora.

Purtătorul de cuvânt al FBI Chicago, Siobhan Johnson, a refuzat să comenteze când a fost întrebat de WGN dacă biroul a confirmat dacă bărbatul din Michigan este Paul Fronczak. "Cu câțiva ani în urmă, FBI a redeschis ancheta privind dispariția lui Paul Joseph Fronczak", a spus Johnson într-un comunicat.

„Investigația noastră în această problemă rămâne, analizăm toate pistele. Solicităm confidențialitatea victimelor, în timp ce continuăm să investigăm faptele din acest caz.” Dora, mama biologică a adevăratului Paul, care locuiește în suburbiile din Chicago, a refuzat și ea să comenteze această descoperire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel