Poveste tragică de pe front. Cum a murit unchiul primarului din Alba Iulia, la doar 23 de ani, în al Doilea Război Mondial
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
În Alba Iulia, se pregătesc cadouri de Paști pentru veterani.

Cu această ocazie, primarul municipiului, Gabriel Pleșa, a relatat, pentru alba24.ro, o poveste tragică despre moartea unchiului său pe front. 

Vizibil emoționat, Gabriel Pleșa a declarat că pregătește pachetele în onoarea și memoria unchiului său. 

Aurel Pleșa, fratele mai mare al tatălui primarului Pleșa, a decedat pe Frontul de Răsărit al Celui de al Doilea Război Mondial. Acesta era elev militar la Școala Militară de Ofițeri Vânători de Munte și s-a înscris voluntar ca soldat, deoarece nu a fost înrolat în armată.

L-a rugat pe locotenent să-l împuște. După refuz, s-a târât până la un pistol și s-a împușcat

Pe front, din cauza unei erori de artilerie, Aurel Pleșa a fost lovit de un obuz și și-a pierdut ambele picioare și o mână. Rănit grav l-a rugat pe locotenent să îl împuște, dar acesta a refuzat. Cu ultimele puteri, tânărul soldat s-a târât până la un pistol și s-a sinucis, a spus primarul Gabriel Pleșa.

Povestea tragică de pe front a fost povestită bunicii primarului Pleșa, de un camarad de război care s-a întors de pe front.

Unchiul primarului Pleșa avea doar 23 de ani.

Reamintim că luni, 26 aprilie, în Sala Unirii din Alba Iulia, au fost pregătite primele cadouri care vor fi înmânate veteranilor de război, cu ocazia celebrării Zilei Veteranilor de Război – sărbătorită în data de 29 aprilie.

Ministerul Apărării Naționale va trimite fiecărui veteran de război un drapel tricolor și un coș cu produse tradiționale de Paște.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel