Urmărește emisiunea live
Poveștile Cristinei: ”O girafă în spațiu”, lansare de carte. O lume fascinantă pentru copii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
În urmă cu doar câteva zile, Cristina Donovici a lansat cartea „O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse”, prima dintr-un proiect unic pentru copii: Poveștile Cristinei.

Copiii adoră poveștile, personajele fantastice și lumea basmului. Iar „Poveștile Cristinei” nu reprezintă doar originalitate și farmec, ele tratează totodată provocările copiilor. Fiecare poveste este o lecție de viață pentru cei mici, ele fiind disponibile pentru toate familiile.

(w670) 

Cum au apărut „Poveștile Cristinei”

Poveștile Cristinei au apărut în mașina în care Cristina își ducea fetița la grădiniță. Fiica ei, Aexandra, îi cerea să îi inventeze povești care țineau exact de când pornea motorul mașinii și până când ajungeau la grădiniță.

Primele povești puse pe hârtie le-a dat prietenilor apropiați care aveau copii mici. Toți au zis că poveștile sunt foarte drăguțe. Și actuale. Tratează problemele și provocările copiilor de astăzi. De fapt fiecare poveste e o lecție de viață despre încredere, curaj, prietenie, altruism, bunătate. Sunt lecțiile Cristinei pentru fiica ei, scrise din suflet.

Ulterior, soțul Cristinei, Alex, a venit cu ideea de a face un site și de a oferi poveștile tuturor.

„Poveștile Cristinei”, disponibile și pentru familiile cei care nu au bani de cărți

Un site gratuit, fără publicitate, pe care pot găsit povești cei care nu au bani de cărți. Pentru a veni în sprijinul părinților care seara sunt încă ocupați ori prea obosiți, Alex si Cristina au decis să facă și înregistrări audio. Au fost ajutați de zeci de persoane publice, prezentatori, jurnaliști, oameni de radio. Lor li s-au alăturat zeci de artiști români care au oferit câte o ilustrație. Poveștile au fost montate de editori care au ținut să sprijine proiectul, unii compozitori și-au oferit muzica pentru coloana sonoră.

Site-ul „Poveștile Cristinei” este un dar, un loc de întâlnire pentru cei ce iubesc să viseze cu ochii deschiși.

La doar câteva luni după ce a apărut siteul, cititorii și ascultătorii lui au cerut și o carte cu Poveștile Cristinei. 

Recent a apărut prima carte cu Poveștile Cristinei: „O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse”, la editura Curtea Veche Publishing. Cartea conține 8 dintre poveștile Cristinei, șapte sunt cunoscute și una este în premieră: Crabul Fericit.

Cartea conține peste 50 de ilustrații create de Lavinia Falcan, o tânără pictoriță din București care anul acesta a expus la New York. Lavinia este la prima carte ilustrată, ea este mult mai cunoscută pentru sutele de picturi murale făcute în clădiri publice din București ori țară.

Altfel de povești pentru cei mici

În exclusivitate pentru DC News, Cristina explică cum a demarat ineditul proiect. Inițial Cristina a început să se orienteze în librării spre poveștile care nu implică violența, asta întrucât, fiica ei, micuța Alexadra era speriată de violența regăsită în poveștile clasice.

(w670)

”Aș vrea să precizez că nu mă consider scriitoare. Sunt o mamă care a născocit povești fetiței ei, speriată de violențele din poveștile clasice. De câte ori îi citeam Alexandrei câte o poveste veche, renumită (precum Albă ca Zăpada, Scufița Roșie, Pinochio, etc) în momentul în care ajungeam la punctul culminant (Albă ca Zăpada este otravită cu mărul, burta lupului tăiată pentru a fi salvată bunica, tatăl lui Pinochio este înghițit de balenă), ea se speria și nu mai voia continuare poveștii.

Așa că, am început să caut în librării povești fără violență. După ce am epuizat cam tot ce am găsit, am inventat pentru ea. O făceam în drum spre grădiniță, dimineața, apoi seara le puneam pe hârtie. Sotul meu a venit cu ideea unui site, unde le-am publicat, ca să le poată citi oricine, gratuit. Am făcut și variante audio, cu voci celebre (Andreea Esca, Teo Trandafir, Liana Stanciu și multi alții).

Pictori talentați ne-au făcut ilustrații pentru fiecare poveste în parte, tot gratuit, din dragoste pentru copii. Încet, încet Poveștile Cristinei a devenit un site cunoscut, iar cititorii ne-au încurajat să scoatem o carte.

Așadar, am semnat un contract cu Curtea Veche Publishing și "O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse" a ajuns acum pe rafturile librăriilor”, ne-a precizat Cristina.

Iar de acum sunt disponibile și mai multe povești. Asta pentru că soțul Cristinei scrie și el. Lui Alex i-a plăcut atât de mult ce face soția lui încât cei doi soți scriu acum la patru mâini.

Siteul povestilecristinei.ro are acum peste 20 de povești, aproape toate au întregistrări audio iar toți artiști care au contribuit au o pagina dedicată lor, Galeria Ilustratorilor. E o galerie virtuală cu cele mai bune lucrări ale lor, dar și poveștile lor de viață. Iar acestea sunt scrise chiar de ei. 

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel