Poţi fi alergică la propriul bebeluş? O femeie a suferit cumplit din cauza sarcinii. Petele şi mâncărimile au adus-o în culmea disperării
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Unele femei pot fi alergice la propria sarcină - foto: Freepik
Unele femei pot fi alergice la propria sarcină - foto: Freepik
Pe cât de mult s-a bucurat că a rămas însărcinată și că va deveni mamă, pe atât de mult s-a chinuit din cauza sarcinii care i-a cauzat o problemă mai puţin obişnuită. Şi asta pentru că... era alergică la ea!

Fiona Hooker, de 32 de ani, a descoperit niște zone roșiatice, care-i provocau mâncărimi, pe burtă, atunci când era gravidă în 31 de săptămâni. Probabil se gândea că a mâncat ceva ce nu i-a priit, însă semnele nu au dispărut, dimpotrivă, s-au agravat. Spre finalul sarcinii, erupțiile au „explodat”, transformându-se în bășici extrem de dureroase la naștere, scrie Manchester Evening News.

După naștere, durerile simțite de biata lăuză erau atât de puternice, încât de-abia își mai putea ține nou-născutul în brațe. Mămica devenită celebră ulterior datorită cazului ei exceptional a primit un diagnostic la care nu se aștepta – avea o problemă autoimună, denumită herpes gestațional sau pemfigoid.

Atacată de propriul sistem imunitar

Cel mai probabil, totul a început cu mici modificări într-o genă din ADN-ul fiului ei, care a cauzat reacția mamei, aceea ca sistemul ei imunitar să-i atace propria piele a femeii. Asemenea problemă medicală e atât de rară, încât este întâlnită la una din 50.000 de femei. „La început, mi-au apărut niște mâncărimi mici în jurul buricului, le simțeam ca pe niște înțepături. M-am dus la doctor după câteva zile, pentru că deveneau tot mai greu de suportat!”, povesteaște Fiona.

Medicul i-a prescris niște crème cu steroizi, dar simptomele nu s-au estompat. „Situația se înrăutățea și burta mea devenise plină de zone roșiatice, care mă mâncau. Abia al treilea doctor la care am fost a identificat ce se întâmpla cu mine. A spus că sufer de Pemphigoid Gestationis și m-a trimis la dermatolog, care mi-a prescris cea mai puternică cremă cu steroizi de pe piață. Era ca și cum eram alergică la copilul meu!”, a ținut aceasta să precizeze.

Ce a urmat după naștere

Pe 13 iunie 2021, Hooker l-a adus pe lume pe fiul ei, Barney. „Cu două zile înainte de naștere, situația era insuportabilă, iar, la 24 de ore de la naștere, bășicile au apărut peste tot pe abdomenul meu. (…) Mă durea atât de mult, încât abia îmi mai puteam ține copilul în brațe. Nu m-am bucurat de această pericoadă unică în viața unei mame, când de-abia ai născut”.

Abia la șase luni după ce devenise mamă, s-a mai îmbunătățit situația. Dar nu a dispărut complet. Fiona tot trebuie să-și dea cu cremă cu steroizi din când în când, dar măcar se poate bucura de fiul ei mai mult decât la început.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel