Potențial important de colaborare între România și Israel. În ce domeniu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Israel
Israel
Ministrul Leş a declarat luni că există un important potenţial de intensificare a colaborării tehnico-militare între România şi Israel.
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a avut, luni, o întrevedere cu ambasadorul Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, prilej cu care a exprimat convingerea că există un important potenţial de intensificare a cooperării în domenii precum pregătirea şi instruirea forţelor, consolidarea dialogului strategic şi colaborarea tehnico-militară. 

Potrivit unui comunicat al MApN, citat de Agerpres, Leş a subliniat caracterul „privilegiat” al relaţiilor bilaterale, bazate pe interese strategice convergente şi valori comune. El a prezentat priorităţile de înzestrare în cazul forţelor armate române, în contextul alocării a 2% din PIB pentru apărare, şi a evidenţiat oportunităţile de cooperare ce se deschid în acest context, inclusiv în domeniul tehnologiilor cu dublă utilizare - civil-militară. 

[citeste si]

„Cele două părţi au prezentat rezultatele pozitive obţinute cu ocazia vizitei delegaţiei MApN în Israel, de la începutul lunii martie, convenind asupra necesităţii implementării oportune a activităţilor prevăzute în Planul bilateral de cooperare şi în Planul de cooperare tehnico-militară. În acelaşi timp, s-a discutat despre relansarea procesului de negociere între cele două ministere ale Apărării a Acordului privind statutul forţelor”, se mai arată în comunicatul citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel