Data actualizării:
Data publicării:

Pot pisicile să râdă și să zâmbească? Află tot ce trebuie să știi

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: DC News/ CG
Sursă foto: DC News/ CG
Câinii sunt stăpânii internetului și este foarte probabil să dai adesea peste diferite fotografii în care afișează expresii faciale foarte asemănătoare cu ale oamenilor. Dar pisicile? Pot ele să zâmbească, să râdă sau să exprime tristețe? Află tot ce trebuie să știi!

Dacă ești mândrul posesor al unei pisici, știi că modul în care își arată sentimentele și comunică cu tine este mai complex. Chiar dacă pot avea expresii faciale care seamănă cu zâmbetul sau râsul, aceste expresii nu sunt neapărat legate de starea lor emoțională.

Pot pisicile să râdă?

Chiar dacă s-a demonstrat că anumite animale pot râde, conform cunoștințelor științifice actuale, pare că pisicile nu râd - cu toate că ele au propriile sunete pentru a exprima fericirea. Ele au capacitatea de a face expresii faciale care par a fi râs, dar acest lucru nu înseamnă că sunt fericite.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a descoperi semnificațiile din spatele tuturor expresiilor faciale ale pisicilor (inclusiv ale celor care seamănă cu râsul uman). Cu toate acestea, știm deja că în cazul altor specii (de exemplu, șobolanii), cu cât râd mai mult, cu atât sunt mai optimiști, așa că poate în viitor vom putea spune același lucru și despre alte specii, precum pisicile.

Chiar dacă nu există indicații că pisicile ar putea râde, acest lucru nu înseamnă că nu simt sau nu arată fericire. Chiar dacă pisicile nu pot râde, ele par să recunoască râsul uman și par să știe când te simți fericit, trist sau chiar bolnav. De exemplu, dacă râzi de ele, unele pot părea aproape jenate și încearcă să se ascundă. Dacă, pe de altă parte, pisica ta este ștrengăriță și iubește atenția, pare să facă tot posibilul să te facă să râzi prin lucrurile pe care știe că le apreciezi.

2. Sursă foto... (pisica-4_34971400.jpg)

Sursă foto: DC News/ CG

Pot pisicile să zâmbească?

Da, dar zâmbetul unei pisici este diferit de cel uman. În timp ce unele pisici ar putea să afișeze un zâmbet, fericirea sau starea de mulțumire nu sunt neapărat transmise prin expresii faciale. Prietena ta felină cel mai probabil schițează un zâmbet atunci când este relaxată și liniștită, cu gura închisă, fără să își arate dinții. Dacă observi că își micșorează ochii și clipește încet, acest lucru ar putea fi, de asemenea, asociat cu manifestarea fericirii.

Expresiile faciale și posturile corporale au diferite semnificații în funcție de contextul în care apar. Prin urmare, este important să menționăm că expresia facială descrisă ca fericire ar putea, în funcție de context, indica faptul că animalul este stresat sau în durere.

Chiar dacă pisica ar fi cea mai fericită pisică, ea s-ar putea să nu-și arate fericirea într-un mod pe care oamenii îl recunosc în mod obișnuit. Deci, nu vă simțiți dezamăgiți dacă nu-și exteriorizează sentimentele și par să acționeze indiferent, ele tot vă iubesc, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel