„Ar trebui să înțeleagă că este cea mai frumoasă perioadă din an, pentru că ne folosim sufletul, dăm importanță purtării noastre, slujbelor de la Biserică, nu ne mai bazăm pe a consuma, ci pentru a trăi. Trebuie să fim atenți la gândurile noastre, iar postul e ca o perioadă în care suntem în arenă, în care ne pregătim.
În fiecare zi, în Biserică, are loc o rugăciune, ca o istorie a omului, iar la finalul fiecărei strofe se spune "Dumnezeule, miluiește-ne.". Accentul cade, evident, pe mâncare. Postul sufletesc trebuie să fie în tot timpul anului, acum este însoțit și de alimentar, vom mânca mai puțin, mai econom, fără alimente de origine animală. Postul este o perioadă de omenie, de la hrană până la purtare, de la trup, la suflet", a declarat acesta la „Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1.
Postul Paștelui a început luni, 2 martie, și se va încheia pe 19 aprilie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați