Postul negru ar fi mai eficient decât dietele obișnuite (Studiu)
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 17 aug 2022, 10:24
WhatsApp
Postul negru ar fi mai eficient decât dietele obișnuite / Foto: Pixabay, de Czech
Postul negru ar fi mai eficient decât dietele obișnuite / Foto: Pixabay, de Czech
Conform unui studiu, postul negru ar fi mai eficient decât dietele obișnuite. 

Un experiment realizat de oameni de ştiinţă din Statele Unite a demonstrat că postul negru periodic este o modalitate mai eficientă de a pierde în greutate decât o dietă obişnuită. Cercetătorii de la Universitatea Alabama din Birmingham au selectat 90 de adulţi americani obezi pentru a participa la experiment, scrie Rador.

80% erau femei cu o vârstă medie de aproximativ 43 de ani şi un indice de masă corporală de 39,6. Participanţii au fost împărţiţi în două grupe, dintre care unul practica postul negru periodic. În rest, dieta şi regimul lor de antrenament au fost aceleaşi. Cei care au ţinut post negru periodic au slăbit în medie 6,3 kilograme pe parcursul a 14 săptămâni, ceea ce a fost cu 2,3 kilograme mai mult decât celălalt grup.

În plus, au avut valori mai bune ale tensiunii arteriale şi au declarat că sunt mai fericiţi. Aproximativ jumătate dintre aceştia plănuiau să practice o astfel de dietă după încheierea experimentului. Autorii studiului au publicat rezultatele în jurnalul medical JAMA Internal Medicine. Cercetătorii au remarcat că efectul restricţiei alimentare a fost echivalent cu o reducere a aportului zilnic de 214 kilocalorii. Experţii subliniază că datele necesită o analiză suplimentară.

Două porții pe săptămână de avocado îți pot proteja inima

Consumul de avocado poate reduce riscul de atac de cord atât la bărbați, cât și la femei, inclusiv atunci când este consumat în loc de unt, brânză sau carne procesată, a constatat un nou studiu citat de CNN. 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, bolile cardiovasculare sunt principalele cauze de deces la nivel mondial, luând aproape 18 milioane de vieți în fiecare an. Numai în Statele Unite, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA transmite că bolile de inimă iau o viață la fiecare 36 de secunde.

Consumul de cel puțin două porții de avocado pe săptămână a redus riscul de a avea un atac de cord cu 21% în comparație cu evitarea sau consumul rar de avocado. Cu toate acestea, nu a existat un beneficiu echivalent în reducerea riscului de accident vascular cerebral, potrivit studiului publicat miercuri în Journal of the American Heart Association. Citește mai multe AICI

Ce se întâmplă în corpul tău dacă ții post negru timp de 3 zile

Postul este una dintre cele mai vechi practici din istoria omenirii. Utilizarea terapeutică a postului datează cel puțin din secolul al V-lea î.Hr., când medicul grec Hipocrate îl recomanda pacienților care prezentau anumite simptome de boli, scrie Realitatea.net. Există multe diete care promovează abținerea de la mâncare pentru o anumită de timp. 

Unii speciliști spun că atunci când ținem post negru, adică nu mâncăm, bem doar apă timp de 3 zile celulele noastre se pot auto-reînnoi mai repede. Cercetătorii sugerează că procesul începe după 18-20 de ore de post și atinge vârful după 48-72 de ore. Procesul de reînnoire celulară ar fi benefică pentru piele, dar și împotriva bolii Alzheimer și a bolilor de inimă. În plus, postul negru ar ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?