Data actualizării:
Data publicării:

Postul intermitent. Bilic: Fasting-ul este o soluție rapidă de a slăbi. Se topesc depozitele de grăsime

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (Gustavo Fring)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (Gustavo Fring)

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre postul intermitent și beneficiile pe care le aduce celor care adoptă acest stil de viață.

"Mesele rare induc organismul într-o stare de cetoză, reglează nivelul insulinei, stimulează sinteza de hormoni de creștere și deblochează slăbitul. Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învățăm să nu mai ronțăim ce prindem și ne întărim toleranța la foame. Metabolismul are de câștigat, pauzele alimentare îi dau răgazul să facă puțină curățenie și regenerare celulară.

Se activează autofagia, un proces prin care corpul digeră și reciclează toate proteinele provenite din deșeuri, celule moarte și îmbătrânite. Postul alimentar are efect anti-îmbătrânire, ameliorează diabetul de tip 2 și inhibă procesele inflamatorii. Pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus, fasting-ul este o soluție rapidă de a slăbi pentru că se topesc cu precădere depozitele de grăsime, iar masa musculară este protejată”, a spus Mihaela Bilic, pentru ciao.ro.

"Să mâncăm mai puțin și mai rar este sănătos"

Întrebată dacă există efecte negative ale postului intermitent, medicul nutriționist a punctat: "Poate o ușoară deshidratare, dacă nu consumăm suficiente lichide. La început, pot apărea stări de iritabilitate și insomnie, care dispar rapid odată ce ne intrăm în ritm. Mai poate exista și o stare de slăbiciune combinată cu somnolență, până organismul se obișnuiește cu noul stil de viață. Sunt suficiente 2-3 săptămâni ca să ne obișnuim. Pe lângă faptul că ne recăpătăm silueta, absența mâncării ne dă energie și o stare de bine. Să mâncăm mai puțin și mai rar este sănătos”, mai spune Mihaela Bilic.

Și Carmen Brumă a vorbit, în urmă cu ceva timp, despre postul intermitent.

"Postul intermitent este un protocol alimentar, nu o metodă de slăbire. Poate fi integrat într-un proces de slăbire. Presupune alternarea perioadelor în care mănânci, cu perioade mai lungi în care nu mănânci, ci doar consumi lichide care nu conţin calorii - apă, cafea neîndulcită, ceai neîndulcit. Nu este o cură de slăbire pentru că, la fel de bine, te poţi îngrăşa dacă, în perioadele în care poţi să mănânci, consumi foarte multe calorii. (....) Principalul beneficiu este procesul de autofagie celulară. Celulele noastre sănătoase le consumă pe cele mai puţin eficiente, rămăşiţele, toxinele. Astfel, are loc un proces de curăţenie generală. Organismul îşi dă un restart", a explicat Carmen Brumă, într-un clip video, pe canalul său de YouTbe.

"Cea mai populară variantă este cea în care opt ore mănânci, 16 ore posteşti. (...) Am experimentat mai multe variante şi, în momentul de față, cea mai eficientă variantă, pe termen lung, mi se pare cea în care ai o perioadă de post între 12 şi 16 ore", a mai spus aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel