Dr. Anca Hâncu a spus că trebuie „să mâncăm proteine din năut, salata cu năut, din fasole, din ciuperci”. Nutriționistul a subliniat faptul că nu sfătuiește la consumul de cartofi pai. „E mare diferență cum aducem acele calorii.”, a adăugat dr. Anca Hâncu.
Cât despre „soluțiile moderne” precum chiftelele din soia, dr. Anca Hâncu a declarat că „sunt acceptate aceste soluții. Sunt variante corecte pentru cei care le preferă.”
„Mai există variante de brânză și iaurt din soia, mai există cânepa care se pune în salate. Proteine complexe! Când discutăm de aport de proteine, variantele acestea sunt foarte bune.”, a mai spus nutriționistul.
„Toate au calorii, dar avem nevoie și de calorii. Aportul caloric trebuie să fie echilibrat, să fie conform cu nevoile nostre energetice pe care le stabilim în funcție de sex, de activitate fizică, de metabolismul bazal al fiecărei persoane. Când mâncăm corect, corpul nostru se menține la aceeași greutate.”, a adăugat dr. Anca Hâncu.
Postul Naşterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, aşa cum este cunoscut de către credincioşi, începe pe 15 noiembrie şi ţine până pe 24 decembrie
Postul Crăciunului începe luni, 15 noiembrie, şi se încheie vineri, 24 decembrie, ziua din Ajunul Crăciunului fiind o zi de post negru, numit şi post aspru. Dezlegarea la toate alimentele de dulce se face însă numai după Sfânta Liturghie de Crăciun, din data de 25 decembrie.
Postul Crăciunului este mai puțin sever, deoarece este închinat bucuriei Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.
Postul Crăciunului este mai uşor faţă de cel al Paştelui, având multe dezlegări la peşte.
Zilele cu dezlegare la pește în Postul Crăciunului:
duminică, 21 noiembrie
marți, 23 noiembrie
joi, 24 noiembrie
sâmbătă, 27 noiembrie
duminică, 28 noiembrie
marți, 30 noiembrie
sâmbătă, 4 decembrie
duminică, 5 decembrie
luni, 6 decembrie
marți, 7 decembrie
joi, 9 decembrie
sâmbătă, 11 decembrie
duminică, 12 decembrie
luni, 13 decembrie
sâmbătă, 18 decembrie
duminică, 19 decembrie
VEZI ȘI: Postul Crăciunului, ghid făcut de Carmen Brumă cu rețete și sfaturi: Omletă vegană
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol