Poşta Română, restructurări. Ministrul Teleman vrea ca factorii poştali să fie transformaţi în asistenţi comunitari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ciprian Teleman anunţă schimbări în Poşta Română
Ciprian Teleman anunţă schimbări în Poşta Română
Ciprian Teleman, ministrul Digitalizării, a anunţat care va fi impactul bugetar al restructurării unor posturi de la Poşta Română, dar şi câte posturi vor fi restructurate. 

"Vorbim de o restructurare care vine ca o consecinţă a digitalizării. Multe dintre posturile care vor fi restructurate nu sunt ocupate. Sunt 300 de posturi, dintre care unele vacante. E vorba de personal TESA, dar şi personal din segmentul de management. Dl director are un plan foarte bun de eficientizare.

Impactul bugetar al reducerii acestor posturi va fi de 80 de milioane de lei în 2022. Ştim bine că toată lumea vrea să vadă Poşta Română profitabilă. Până la jumătatea anului se va face restructurarea. Mai relevant e ce e în spatele acestor reduceri de costuri. Faptul că modificarea fluxurilor operaţionale va duce la o schemă de personal mai suplă", a spus Ciprian Teleman în emisiunea Cătălinei Porumbel, de la Antena 3. 

Planuri îndrăzneţe pentru viitor 

"Peste 4 ani de zile vom vedea un peisaj total diferit din punct de vedere digital. O să avem legislaţia care permite identitatea digitală, asta înseamnă că un cetăţean să se identifice pe baza unui document de identitate digital şi odată intrat în spaţiul guvernamental digital nu va mai fi nevoie ca o altă instituţie să îi ceară datele din nou", a mai spus ministrul. 

Factorii poştali, transformaţi în asistenţi comunitari 

"Vrem să îi pregătim şi pentru a îndeplini alte roluri. Sunt nişte proiecte. Unul ar fi de asistenţi comunitari. Dar sunt încă în stadiul de idei. Adică, dau un exemplu, uneori se întâmplă ca unele persoane să fie găsite în locuinţe după deces la o perioadă destul de lungă de timp. Factorii poştali cunosc foarte bine comunităţile şi ar putea semnala lucruri neobişnuite", a concluzionat Ciprian Teleman. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel