Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Poșta Română, 500 de concedieri din 15 iunie. Salariile compensatorii ajung până la 50.000 de lei

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook Poşta Română
Facebook Poşta Română

Poșta Română urmează să facă o ”reorganizare” prin care sute de oameni vor fi dați afară. 

Alegeri prezidentiale 2024

Un document se află pe masă Guvernului pentru a face o evaluare. Se pare că vor dispărea posturi de la director general adjunct până la șofer, spune Laurențiu Gîdei, la B1 TV. Deputatul PSD afirmă că persoanele vizate din Poșta Română ar considera că ar fi vorba de o ”epurare” a celor care se află în dezacord cu viziunea conducerii. ”Îmi spuneau că Poșta Română încasează 130 de milioane pe lună, iar cu salariile cheltuie 80. Plus că, prin aceste disponibilizări oarecum forțate, s-ar acorda și salarii compensatorii în valoare de 50.000. Cei vechi din Poștă care sunt pe lista disponibilizărilor nu prea înțeleg cum se produce eficientizarea Poștei” spune social-democratul, care apreciază că pleacă oameni cu experiență, cu expertiză. 

Directorul Poștei Române, Valentin Ștefan, a declarat, la Antena 3, întrebat de ce a luat această măsură, că ”Vorbim despre un cumul de factori. Vă pot da câteva cifre. De exemplu, serviciile şi produsele companiei s-au redus la jumătate în ultimii 10 ani. La fel, şi numărul de angajaţi, numărul total a coborât cu 40% în ultimii 10 ani. În schimb, aparatul administrativ s-a dublat, deci vedem trenduri diferite. Cred că este doar normal să aplicăm această corecţie aparatului administrativ punând tot timpul pe primul plan interesul companiei. Şi credem că cu un număr mai mic de oameni în TESA, în aparatul administrativ, compania poate să-şi desfăşoare activitatea foarte bine”. El a spus că Poșta Română are 23.000 de angajați, adăugând: ”Şi nu vrem să dăm afară pe nimeni, vrem doar să-i relocăm acolo unde e nevoie de personal în Poşta Română. Adică dintr-un departament în administraţia centrală de 20 de persoane, 15 li se vor oferi posturi în operaţional, posturi de oficiant poştal, poştaş, şoferi ş.a.m.d”. 

Cât despre salariile compensatorii, afirmă că sunt necesare pentru cei care refuză schimbarea locului de muncă: ”Din experienţa noastră, aceşti colegi nu vor accepta noile posturi şi probabil vor opta să rămână în posturile pe care le au, şi atunci trebuie să le desfacem contractul de muncă”. 

Informația despre reducerea organigramei cu aproximativ 500 de posturi a apărut în presă încă de la finalul lui 2022, DCNews oferind, la acel moment, mai multe informații exclusive în acest sens. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel