Posibila cauză a prăbușirii avionului MiG 21: Defecțiune tehnică
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 03 noi 2010, 13:47
WhatsApp
MIG-29_001
MIG-29_001

O defecțiune tehnică ar putea fi cauza Surse din rândul anchetatorilor au declarat că în urma cercetărilor desfăşurate până în prezent comisia de investigare a stabilit că piloţii avionului MiG 21 LanceR nu au luat legătura cu turnul de control în timpul celor opt minute de zbor.

Sursele citate au menţionat că din informaţiile preliminare ca urmare a studierii cutiei negre a rezultat că în perioada zborului cei doi piloţi nu au comunicat nici între ei, motiv pentru care anchetatorii consideră că varianta cea mai probabilă este o defecţiune tehnică, dar cauza va fi stabilită cu exactitate doar la finalizarea anchetei.

Pe de altă parte, locotenent-colonelul Liviu Lascu, procuror la Parchetul Militar Cluj, a declarat că s-a finalizat activitatea de verificare la faţa locului, iar comisia de anchetă urmează să facă un raport preliminar.

"Am finalizat cercetarea la faţa locului şi comisia tehnică va face un raport preliminar despre accident, care va fi finalizat cel mai probabil săptămâna viitoare", a declarat Lascu.

Lascu a menţionat că soţia pilotului Laurenţiu Chiriţă, mort în accident, era controlor de trafic şi era de serviciu, pe pistă, în momentul producerii tragediei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?