Posibilă amânare a ratelor. Adrian Negrescu: Nu vă faceţi iluzii. Măr otrăvit!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Kindel Media, de la Pexels
Fotografie creată de Kindel Media, de la Pexels
Adrian Negrescu, consultant economic, a vorbit despre noua măsură a Guvernului pentru populație, mai exact amânarea plății ratelor pe termen de 10 luni.

"Chiar dacă, la prima vedere, soluția amânării ratelor pare o variantă optimă, calculele financiare arată că orice amânare de plată creează probleme în viitor, iar perspectivele nu sunt deloc dintre cele mai favorabile. În esență, peste 6-9 luni, vei fi și mai îndatorat decât acum.

Dacă va fi folosit același mecanism de plată, mulți dintre români vor plăti dobândă la dobândă, astfel că ratele lor, în viitor, vor fi și mai mari, luând în calcul și prognozele privind creșterea ROBOR și a IRCC.", a explicat analistul.

"S-ar putea să fie un măr otrâvit"

"Ceea ce acum pare o soluție s-ar putea să fie un măr otrăvit, iar peste 6-9 luni, perioada de moratoriu, să plătească cu mult mai mult decât dacă ar încerca alte soluții viabile pentru a-și putea achita ratele.

Soluția pentru cei aflați într-o situație financiară dificilă și reușesc cu greu să își plătească ratele este să meargă la bancă și să își refinanțeze creditul și să obțină o dobândă fixă pentru următorii 2 ani, termen în care estimez că vom scăpa de acest iureș al creșterii dobânzilor.", a declarat Adrian Negrescu. CITEŞTE MAI MULTE PE DC BUSINESS

Mesajul lui Mugur Ciuvică pentru românii supărați din cauza scumpirilor și pensiilor

Românii se plâng de pensiile mici, scumpirile la alimente, dar și de facturile mari la gaze și la curentul electric. „Să nu fie supărați”, spune Mugur Ciuvică.

„Un cadou a fost aducerea PSD la guvernare în locul USR. Totuși, e bine. Văd că se mai plânge lumea că aia, că aia, că aia. (...) Se scrie în presă că lumea ar fi supărată cu prețuri, salarii, pensii... Eu zic să nu fie supărată!”, a spus Mugur Ciuvică în cadrul emisiunii „Miercurea neagră” de la DCNewsTV.

„I-aș zice lumii să nu fie supărată, pentru că, oricum, este guvernată acum mult mai bine decât a votat lumea acum un an și trei ani”, a subliniat Mugur Ciuvică. „Totuși, lumea asta supărată a votat o majoritate, aia pusă la guvernare imediat după alegeri, PNL - USR - UDMR. Lumea a zis că nu mai vrea ciuma roșie, că pensiile mărite sunt mită electorală, salariile la fel, și gata cu prostiile”, a mai spus Mugur Ciuvică. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel