Porumb fiert, de ce este bine să îl consumi cât mai des
Porumbul fiert are numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului mare de vitamine pe care le conține.
Porumbul fiert este un bun antioxidant și nici nu îngrașă, contrar multor mituri. Deși se fierbe, nu este ca alte legume care își pierd din substanțele nutritive, ci își păstrează proprietățile.
Porumbul fiert protejează inima. Conține și o substanță care ajută la buna funcționare a creierului. Devine astfel un stimulent pentru memorie şi un aliat în lupta cu boli precum Alzhaimer.
Scade riscul de infarct
Bogat în acid folic, porumbul fiert menține sănătatea vaselor de sânge și a inimii, prevenind astfel apariția bolilor cardiovasculare și scăzând considerabil riscul de infarct. În altă ordine de idei, datorită conţinutului de vitamina B5, poate combate oboseala.
Totodată, conține și o substanță numită zeaxantină, benefică pentru protejarea vederii. Studiile au arătat că persoanele care consumă porumb fiert în mod regulat sunt mai ferite de bolile oftalmologice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News