Porumb fiert, conservat în borcane: o gustare plină de vitamine ți-e poftă de ceva dulce, în timpul iernii
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Porumb fiert, conservat în borcane - o gustare plină de vitamine, când, iarna, ți-e poftă de ceva dulce. Sursa - Pexels
Porumb fiert, conservat în borcane - o gustare plină de vitamine, când, iarna, ți-e poftă de ceva dulce. Sursa - Pexels
Porumbul fiert, conservat pentru iarnă, ar trebui să conțină un maxim de vitamine. Uneori, pe vreme rece, îți dorești foarte mult un porumb, dar doar un borcan cu boabe conservate din magazin nu poate rezolva problema. Vă vom arăta cum puteți conserva porumbul întreg.

Prima opțiune pentru depozitarea pe termen lung a porumbului este congelarea. În primul rând, cel mai bine este să înghețați soiurile de porumb de zahăr. Le veți savura, iarna, fierte sau în salate.  Puteți îngheța atât știuleți întregi, cât și boabe.

Gospodinele cu experiență recomandă să nu recongelați porumbul deoarece riscă să-și piardă complet gustul și proprietățile utile. Așa că gândiți-vă cât de mult porumb consumați la o masă, puneți porumbul în pungi și păstrați-l în congelator.

Pete de înghețată, pe haina preferată: cu un ingredient banal din bucătărie rezolvi problema

Pregătirea porumbului pentru congelare este simplă. Îndepărtați frunzele, clătiți bine fiecare știulete și uscați- cu un prosop de hârtie. Abia după aceea îi poți pune în congelator. Apropo, capetele pot fi tăiate și puteți înfășura fiecare știulete în folie alimentară.

Opțional, puteți fierbe în prealabil porumbul, îl răciți și apoi îl puteți congela.  Iarna, scoateți porumbul din congelator și așteptați până când se dezghețată la temperatura camerei. 

Pentru a conserva porumbul în borcane aveți nevoie de:

10  bucăți de porumb,

3 linguri de sare,

3 linguri de zahăr,

trei borcane de un litru fiecare.

apă.

 

Modul de preparare

Spălați și uscați știuleții de porumb. Tăiați ambele capete. Fierbeți 3 litri de apă.  Pregătiți  o oală în care veți steriliza borcanele cu porumb.

Puneți un prosop curat pe fundul oalei și așezați borcanele, în care ați pus știuleții de porumb. Peste fiecare borcan de legume se toarnă apă clocotită și se adaugă câte o lingura de sare și una de zahar. Sterilizați borcanele, la foc mediu,  timp de 30 de minute.

Chec cu lămâie, super moale și savuros: fără ulei, unt și zahăr

Cu atenție scoateți borcanele din oală și închideți-le cu capace. Întoarceți borcanele cu susul în jos și lăsați-le într-un loc întunecat pentru câteva zile. Un astfel de porumb poate fi păstrat aproximativ 2 ani, dar după deschiderea borcanului este mai bine să nu amânați consumul de legume.Reclame

 Porumbul de casă conservat  pentru iarnă își va păstra vitaminele  și gustul. Și după cum puteți vedea, este destul de ușor și rapid să faceți acest lucru. În plus, va fi grozav să economisiți bani dacă aveți acasă propriul porumb pentru salatele de Crăciun sau Anul Nou.

BONUS. Păstrează fructele proaspete, chiar și un an, fără frigider. Urmează acești pași și bucură-te de rezultat

În câțiva pași, incredibili, putem păstra fructe chiar și pentru un an întreg fără a avea nevoie de frigider.

Respectând câțiva pași simpli vom putea păstra proaspete fructele preferate. De altfel, orice fruct poate fi depozitat întreg într-un borcan de sticlă.

Totuși, trebuie să reținem că, odată ce fructele au fost așezate în borcane, va trebui să le păstrăm la o temperatură care să nu depășească 18 grade și într-un loc uscat.


Mașina de spălat va fi mereu parfumată. Aplicați această metodă foarte ușoară și ieftină

În plus, dacă deschidem borcanul, trebuie să consumăm fructele în câteva zile. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i respectăm pentru a conserva fructele în borcane de sticlă.

Mai întâi trebuie să faceți rost de un borcan de un litru și jumătate. Umpleți o oală cu apă cu puneți-o la fiert.

Între timp, spălați și clătiți fructele de 3 sau 4 ori și uscați-le cu un prosop de hârtie. În acest moment trebuie să așezați fructele în borcane de sticlă și turnați peste ele apa fierbinte. După ce borcanele vor fi umplute cu apă, lăsați-le deoparte timp de 10 minute. Se recomandă să puneți pe fiecare borcan capace, dar fără a le închide.

Lichior bestial de ciocolată, ideal pentru a însoți deserturile la finalul cinei. Rețeta, pas cu pas

După ce timpul a expirat, turnați apa din borcane într-o oală și dați-o în clocot. Apoi adăugați două linguri de zahăr în borcanele cu fructe și turnați înapoi apa în borcane.

Aveți grijă ca toate borcanele să fi pline cu apă. La final, puneți capacele și închideți-le ermetic. Acum nu vă mai rămâne doar să înfășurați borcanele de sticlă în prosoape și să le lăsați să se răcească la temperatura camerei, timp de 24 de ore. Borcanele pot fi depozitate în cămară, iar fructele pot fi păstrate perfect până la 12 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel