Portul Constanţa, cifrele momentului: A fost depăşit 1989, anul cu cel mai mare trafic de mărfuri
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Portul Constanta
Portul Constanta
Daniela Şerban, directorul general al Companiei Naţionale Administrația Porturilor Maritime Constanța, a vorbit, în cadrul evenimentului organizat de DC Media Group, " Upgrade România. Marile proiecte de investiții in 2019", despre modul în care a evoluat portul în ultimii ani, atât în ceea ce priveşte investiţiile cât şi traficul de mărfuri. 

Daniela Şerban, directorul general al Companiei Naţionale Administrația Porturilor Maritime Constanța, a declarat că a fost realizată o statistică a traficului de mărfuri în Portul Constanţa iar aceast a scos la iveală un lucru interesant: Anul trecut, prin Portul Constanţa au trecut mai multe mărfuri decât în cel mai bun an al portului, 1989. 

"Am făcut o statistică a traficului în Portul Constanţa. Cel mai mare trafic a fost în 1989, unde prin port s-au tranzitat 62,3 milioane de tone de marfă, iar anul trecut am avut 63,3 milioane de tone de marfă. Ceea ce înseamnă că, în ultima perioadă şi, după cum vedeţi, în ultimii doi ani, traficul prin portul Constanţa a crescut semnificativ", a declarat Daniela Şerban.

Totodată, directorul  general al Companiei Naţionale Administrația Porturilor Maritime Constanța a vorbit şi despre investiţiile care se fac în port atât de către administraţie cât şi de către operatorii privaţi de acolo, dar şi despre proiectele de infrastructură care se află în curs de execuţie dar şi cele de care portul are nevoie. 

Despre toate acestea, puteţi afla în intervenţia următoare: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel