Portugalia şi Polonia, calificate la Cupa Mondială 2022
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Robert Lewandowski  în acțiune împotriva suedezului Jesper Karlstrom
Robert Lewandowski în acțiune împotriva suedezului Jesper Karlstrom
Selecţionatele Portugaliei şi Poloniei s-au calificat, marţi, la Cupa Mondială de fotbal din 2022, după ce au câştigat finalele barajelor europene pentru turneul final din Qatar. 

Portugalia s-a impus fără emoţii în faţa Macedoniei de Nord, prin golurile marcate de Bruno Fernandes (32, 65), ambele în urma unor contraatacuri. Portugalia ajunge pentru a treia oară la Cupa Mondială în urma unui play-off, după ce în 2010 a trecut de Bosnia-Herţegovina, iar în 2014 de Suedia.

Pentru Cristiano Ronaldo (37 ani), care a dat pasa de gol la deschiderea scorului, va fi a cincea Cupă Mondială din carieră.

Polonia a dispus de Suedia, graţie golurilor înscrise de Robert Lewandowski (50 - penalty) şi Piotr Zielinski (73). Lewandowski a ajuns la 129 de meciuri şi 75 de goluri la echipa naţională.

Polonia s-a calificat pentru a noua oară la Cupa Mondială. Suedia a jucat pentru a treia oară play-off pentru calificarea la Cupa Mondială, pierzând în 2014 în faţa Portugaliei (2-4 la general), dar câştigând în faţa Italiei în 2018 (1-0 la general).

Rezultate:

(+) Polonia - Suedia 2-0 Au marcat: Robert Lewandowski (50 - penalty), Piotr Zielinski (73).

(+) Portugalia - Macedonia de Nord 2-0 A marcat: Bruno Fernandes (32, 65).

Al treilea baraj pentru CM 2022 se va juca în iunie între Ţara Galilor şi câştigătoarea dintre Scoţia şi Ucraina. Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în faza următoare, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel