Data publicării:

Portretul regelui Charles al III-lea a fost vandalizat de activişti pentru drepturile animalelor - FOTO

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Membrii activiști ai organizației Animal Rising au provocat distrugeri marți asupra portretului oficial al monarhului Charles al III-lea expus într-o galerie londoneză, suprapunând fața regelui cu cea a personajului Wallace din seria animată "Wallace și Gormit".

Pe o înregistrare video difuzată pe platforma X de către un grup de apărare a drepturilor animalelor, este evident cum doi activiști aplică imaginea lui Wallace peste imaginea regelui și adaugă o bulă de dialog din benzi desenate care denunță  "cruzimea"  împotriva animalelor în fermele certificate de RSCPA, cunoscută sub numele de Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale.

Imaginea oficială a lui Charles al III-lea este prezentată publicului la Galeria Philip Mould din Londra începând cu mijlocul lunii mai.

Tabloul, creat de faimosul pictor Jonathan Yeo, prezintă imaginea regelui pe un fundal îmbibat în culori de roșu aprins, îmbrăcat în uniforma militară specifică Gărzii Galeze.

Pictura a fost solicitată de către organizația The Drapers' Company, una dintre asociațiile comerciale tradiționale din Londra, și a fost prezentată mai apoi la sediul acesteia.

Fața regelui Charles a fost acoperită cu cea a personajului Wallace din seria animată "Wallace și Gormit"

Sursa foto: Agerpres.

Un document în care condamnă "suferinţa animalelor şi cruzimea oribilă"

Animal Rising se autodescrie ca o organizație pașnică care susține crearea unei comunități în care indivizii să dezvolte "o relaţie pozitivă cu animalele şi cu natura".

Recent, au publicat un document în care condamnă "suferinţa animalelor şi cruzimea oribilă" din numeroase ferme care etichetează produsele lor cu sigla RSCPA, ce ar trebui să asigure standarde ridicate de îngrijire.

Monarhul Charles al III-lea, un adept de mult timp al protecției mediului și al unei agriculturi mai sustenabile, este patronul RSCPA.

În anul precedent, membrii activiști ai organizației Animal Rising au sustras trei mielușei de pe proprietatea regală Sandringham din Norfolk, ca formă de protest împotriva creșterii animalelor pentru consumul alimentar, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel