Portarul Petr Cech, decisiv pentru victoria echipei sale
Autor: Sebastian Florea | Publicat pe: 14 oct 2019 / 12:32

Portarul Petr Cech, celebru pentru evoluţiile sale de la Chelsea, Arsenal şi naţionala de fotbal a Cehiei, a avut parte de un debut de vis la echipa de hochei pe gheaţă de liga a patra Guildford Phoenix, pe care a ajutat-o, duminică, să câştige meciul cu Swindon Wildcats 2, la şuturile de departajare, transmite Reuters.

Cech (37 ani), la primul său meci oficial de hochei după ce în vară şi-a încheiat activitatea de fotbalist, după 600 de apariţii pentru Chelsea şi Arsenal, a apărat două şuturi de departajare.

În prezent, consilier tehnic şi de performanţă la Chelsea, Petr Cech a fost desemnat omul meciului şi a declarat că s-a surprins pe sine cu calmul pe care l-a arătat la şuturile de departajare.

Am fost surprins că nu am fost mai emoţionat. Nu am ştiut la ce să mă aştept şi a fost plăcut cât de repede corpul meu a trecut în senzaţia de zi de meci, a comentat Cech, a cărui ultimă apariţie în fotbal a fost în finala Europa League dintre Arsenal şi Chelsea, în mai.

Cech a fost toată viaţa un iubitor al hocheiului, pe care l-a practicat când era copil, înainte de a trece la fotbal.

Petr Cech a îmbrăcat duminică tricoul cu numărul 39, în semn de omagiu pentru fostul portar ceh Dominik Hasek, dublu câştigător al Cupei Stanley, care a jucat 16 sezoane în NHL şi a cucerit aurul cu Cehia la JO din 1998.

A fost un vis din copilărie să joc măcar un meci de hochei pe gheaţă, a mai spus Cech, care a a avut inscripţionate pe cască stemele cluburilor Arsenal şi Chelsea.
AGERPRES 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro