Data publicării:

Porcul Marcel l-a depășit pe porcul Jardel. Exemplarul a fost sacrificat și a cântărit peste 700 de kilograme. Proprietar: Sper ca data viitoare să am un porc de peste o tonă

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Marcel, cel mai mare porc din România, a fost sacrificat la Craiova.

A fost sacrificat cel mai mare porc din România. Dacă până de curând s-a crezut că Jardel, un porc al unui fermier din satul Drajna de Jos, Prahova, este cel mai mare din România, având aproximativ 600 de kilograme (citește AICI), Marcel, porcul unui inginer agronom din comuna Sălcuța s-a dovedit a fi mai gras cu 100 de kilograme. 

Porcul a fost adus la Craiova de porprietar, în gospodăria din oraș, după care acesta a chemat medicii veterinari să îl măsoare.

„Medicii au spus că are în jur de 714 kilograme. Măsurătorile făcute arată că are 220 de centimetri circumferință piept și 210 centimetri lungime. Un gigant. Sunt tare mândru de Marcel. L-am hrănit numai cu cereale din gospodăria personală, în special porumb și grâu“, a declarat Ștefan Dobre, proprietarul porcului.

Proprietarul spune că animalul a fost detul de blând

„Marcel este din rasa Marele Alb, mereu a mâncat seara cantități mari de cereale, iar ziua obișnuia să bea foarte multă apă. Asta l-a ajutat foarte mult să nu se îmbolnăvească. Sincer, îmi pare rău că trebuie să-l sacrificăm, dar asta e tradiția. Sper ca data viitoare să dobor propriul record. Să am în curte un porc de peste o tonă“, a mai spus proprietarul, conform Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel