
Prețul benzinei a sărit de opt lei pe litru, iar cel al motorinei este acum de peste 9 lei. În doar câteva luni românii s-au trezit cu majorări uriașe la prețul combustibilului, iar mulți nu își mai permit să facă plinul așa cum o făceau înainte. Alții au renunțat de tot la autoturisme și merg la muncă cu transportul în comun. Sky News a făcut o listă cu 9 sfaturi care te vor ajuta să reduci consumul de benzină sau motorină, pe fondul creșterii record a prețurilor la carburanți.
1. Condu cât mai lin posibil
Condusul cât mai lin posibil va maximiza eficiența consumului de combustibil a mașinii dvs. Accelerați ușor, și, important, evitați vitezele excesive și frânările puternice. Cele mai multe borduri de mașină arată acum MPG-ul. Îți poți stabili obiective săptămânale pentru a încerca să îl ridici. Dacă o faci, ține cont: multe mașini au cea mai mare eficiență atunci când sunt conduse între 72 și 80 de kilometri pe oră.
2. Fă plinul la un supermarket
În fiecare lună, Asociația Automobilelor (AA) publică cifre care arată cele mai ieftine locuri pentru a cumpăra combustibil, iar supermarketurile sunt aproape întotdeauna cele mai ieftine.
3. Condu pe dealuri
Pe dealuri, câștigați avânt accelerând puțin înainte de a ajunge la ele, apoi relaxați-vă în timp ce conduceți.
4. Scoate cutiile de pe acoperișul mașinii
Cutiile de acoperiș creează rezistență la vânt și cresc consumul de combustibil - scoate-le când nu le folosești. Chiar și goale, acestea adaugă 16% rezistență atunci când mașina este condusă cu 70 de kilometri la oră, conform Energy Saving Trust.
5. Atenție la aerul condiționat
Uitați-vă la cât de des folosiți aerul condiționat și încălzirea, acestea fac mașina să consume mai mult combustibil.
6. Scoate greutatea suplimentară din interior
Scapă de dezordinea din mașină. Greutatea suplimentară înseamnă că este nevoie de mai mult combustibil pentru a alimenta vehiculul.
7. Ține anvelopele umflate la presiunea corectă
Verifică dacă anvelopele sunt umflate la presiunea menționată în manualul de utilizare. Anvelopele sub-umflate sau supra-umflate reduc economia de combustibil.
8. Călătoriile dus-întors sunt mai bune
Motoarele calde sunt mai eficiente decât cele reci, așa că a face o singură călătorie dus-întors este mai bună pentru eficiența consumului de combustibil decât mai multe călătorii scurte, chiar dacă kilometrajul ar putea fi același.
9. Mergi pe jos, mergi cu bicicleta, aleargă
Este necesar să conduci? Ia în considerare mersul pe jos sau cu bicicleta, în locul excursiilor scurte cu mașina.
Britanicii au jucat fotbal pe autostradă, în semn de protest față de prețurile la combustibil
Câțiva protestatari au jucat fotbal pe autostrada M4, în timpul protestului la adresa prețurilor ridicate la combustibil. Aceștia pot fi văzuți jucând fotbal pe o autostradă părăsită, în timp ce protestatarii, de pe sensul opus au blocat M4, potrivit Daily Mail.
Blocajele rutiere au oprit mai multe părți ale autostrăzii M4, în timp ce protestatarii vizează autostrăzile într-o demonstrație pentru prețurile ridicate ale combustibilului.
Convoaiele lente de protestatari care militau împotriva prețurilor mari ale combustibilului au forțat autostrăzile și drumurile principale să se oprească, manifestanții promițând să continue acțiunile până când guvernul va aborda criza în mod eficient. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Ambulanța a venit pentru Mircea Badea în direct, la Antena 3 CNN! Cât avea tensiunea
- Când vin ninsorile, inclusiv în București / Oana Păduraru (ANM) a spus până când ne mai putem bucura de toamnă / video
- Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii
- Imagini cu presupusa amantă a lui Călin Donca, pe care ar fi dus-o în căminul conjugal / Cum s-au afișat pe litoral / foto
- Carmen Harra, reacție după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul de Alex Ashraf: "Acum șapte ani, i-am spus... Nu vreau să se supere, pentru că adevărul doare"
- Alocaţii copii 2024. Când vor fi majorate și câți bani vor primi în plus minorii
- Am buletinul de identitate expirat sau pierdut și nu pot veni în țară să obțin altul. Ce fac?
- Lucrez în străinătate, dar vreau să îmi cumpăr o locuință acasă: Pot lua un credit ipotecar în România în baza veniturilor din afară?
- Sclipiciul, oficial interzis! De când nu va mai putea fi folosit nici pe unghii și nici în machiaj
- MC Lalla, tânăra găsită pe malul mării, ”avea o mască de femeie împlinită, fericită, dar suferea”, susține Liviu Chesnoiu