Ponta: Vreau să știu dacă-i sancționăm pe Băsescu, Boc și Predoiu
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Victor Ponta 6
Victor Ponta 6

Premierul Victor Ponta l-a mandatat pe ministrul Justiției să meargă la CSM. Robert Cazanciuc trebuie să discute despre eventuale modificări la Codul penal. 

Premierul a spus, joi: "Nu ştiu exact, o să discut cu ministrul Justiţiei, i-am cerut astăzi să meargă la CSM şi să discute cu CSM-ul şi o să aştept propunerile domniilor lor, dar vreau în acelaşi timp, pentru opinia publică, să avem răspunsul la două întrebări: În primul rând, Codul penal este un cod bun sau rău ? Pentru că, dacă este rău, atunci preşedintele Băsescu l-a promulgat, primul-ministru Boc şi-a angajat răspunderea şi ministrul Justiţiei, domnul Predoiu, este cel care l-a finalizat. Dacă este un cod rău, vreau să ştim ca să îi sancţionăm pe cei trei: domnul Băsescu, domnul Boc şi domnul Predoiu. Dacă nu, iarăşi să ştim, să-i lăudăm. Doi: Codul penal a fost adoptat în 2009 în această formă, au trecut cinci ani de atunci. Asta nu-i treabă decât românească, să constaţi cu o zi înainte după cinci ani că ceva nu e bine. După ce primesc răspunsul la aceste două întrebări, pot să-i laud pe domnul Băsescu, domnul Boc şi domnul Predoiu pentru Codul penal sau pot să le transmit criticile. Nu este un Cod adoptat de Guvernul pe care îl conduc".

"Bună ziua! Vă interceptăm."?

Solicitarea pentru discutarea la CSM a eventualelor modificări care ar trebui aduse Codului penal a fost făcută de judecătorul Horațius Dumbravă, care a cerut Guvernului, prin ministrul Justiţiei, iniţierea "de urgenţă" a unui act normativ. De exemplu, o problemă ridicată este cea a interceptărilor: nu vor mai fi făcute decât cu anunţarea, în prealabil, a persoanei căreia urmează să i se asculte telefonul. Robert Cazanciuc a fost de acord.

Premierul a subliniat că noile Coduri vor intra în vigoare de la 1 februarie, așa cum este precizat în MCV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel