Ponta somează politicienii să se abţină de la presiuni la adresa CCR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Premierul Victor Ponta a transmis, marţi seara, un mesaj public în care somează președintele suspendat, Traian Băsescu, Parlamentul și  politicienii  să se abţină de la orice formă de presiune publică sau directă la adresa Curţii Constituţionale sau a unor judecători ai instituţiei.

[caption id="attachment_214163" align="alignleft" width="310"] Foto: Mediafax[/caption]

El precizează că transmite mesajul în calitate de prim-ministru şi ţinând cont de importanţa situaţiei politice actuale, precum şi de angajamentele democratice asumate.

"În calitate de Prim-Ministru al Guvernului României, vreau să somez toate părţile politice implicate în actualul conflict politic generat de procedura de suspendare a Preşedintelui României - indiferent că vorbim de preşedintele suspendat, de Parlamentul României sau de partidele politice din România - să se abţină de la orice formă de presiune publică sau directă la adresa Curţii Constituţionale sau la adresa unor judecători ai acestei instituţii. Apreciez în mod deosebit dacă acest apel va fi urmat de toate partidele parlamentare, fie că este vorba de PSD, PNL, PC, PDL, UDMR sau UNPR. Este necesar ca, în acest moment complicat, care urmează unui referendum extrem de important, toate părţile implicate să se abţină de la orice declaraţie care poate fi interpretată ca presiune sau tentativă de influenţare a deciziilor Curţii Constituţionale. Este necesar să se evite orice tentativă de întâlnire sau contactare a judecătorilor Curţii Constituţionale, pentru a nu se interfera asupra deciziilor acestei instituţii".

Personal, am garantat în faţa Comisiei Europene şi în faţa partenerilor internaţionali ai României cu privire la independenţa Curţii Constituţionale, precum şi că nimeni nu va încerca să influenţeze deciziile acesteia sau să conteste deciziile acesteia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel