Ponta, somat de PMP să dea o ordonanță pentru eutanasierea câinilor
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
ponta
ponta

Premierul Victor Ponta este somat de Partidul Mișcarea Populară (PMP) să-și arate bunăvoința și să dea o ordonanță de urgență care să prevadă ca toți câini fără stăpân să fie eutanasiați

Comunicatul PMP, semnat de către Eugen Tomac, precizează: "Aveți toate instrumentele legale la îndemână. Aveți o majoritate parlamentară de 70% care nu se va opune unei astfel de ordonanțe. Aveți motivul urgenței: tragedii ca cele întâmplate zilele trecute, nu trebuie să se mai intample. Vă dau și soluția juridică. Ea se regăsește în răspunsul CCR, la contestația pe care ați făcut-o, când anul trecut s-a încercat promovarea unei astfel de legi".

În comunicat, se mai precizează că "CCR a spus: 'nu constată neconstituționalitatea vreuneia dintre soluțiile prevăzute prin legea criticată în privința gestionării fenomenului câinilor fără stăpân, ci sancționează doar lipsa de previzibilitate a legii determinate de inexistența unei ordini de aplicare a acestora'".

10 zile, termen pentru adopții

Astfel, Tomac îl somează pe Victor Ponta: "prevedeți in ordonanța de urgență ca, din momentul în care ea intră în vigoare, timp de 10 zile, oamenii care vor să adopte un animal și să îl ia în îngrijire, să aibă această posibilitate. După acest termen, toți câinii care sunt găsiți pe străzi să fie prinși și duși la adăpost, în vederea eutanasierii, dacă acolo nu își găsesc un stăpân care să îi adopte".

"Nu lăsaţi Parlamentul să decidă"

Tomac adaugă că "dramele trebuie să înceteze. Ipocrizia politicienilor trebuie să înceteze. Frica de a vă asuma măsuri dure trebuie să înceteze. Nu lăsaţi Parlamentul să decidă pentru că, din experienţele anterioare, în Parlament legile sunt tergiversate şi îngropate. Va trece şi emoţia publică generată de tragedia petrecută zilele trecute şi politicienii vor profita de asta ca să “uite” de lege. Asociaţiile pentru protecţia animalelor vor da bani şi vor face lobby pe lângă parlamentari, iar aceştia vor fi stimulaţi să “uite” de această lege.".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel