Ponta, propunere către NATO despre România în contextul războiului cu Ucraina
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
război
război
Victor Ponta, liderul PRO ROMÂNIA, a venit cu o propunere către NATO în contextul războiului cu Ucraina.

El s-a referit la necesitatea dezvoltării Portului Constanța.

„Știți ce aș face eu acum? M-aș duce la NATO și aș zice așa: „Am înțeles că trebuie să cumpăr avioane, submarine, elicoptere, dar vreau altceva. Ajutați-mă și dați-mi bani să dezvolt Portul Constanța”. Acum îți ia o lună să descarci o navă în Portul Constanța. Nu ajută mai tare Ucraina dacă dezvoltăm Portul Constanța? Cu ce poate ajuta acum România pe Ucraina? Să dezvoltăm Portul Constanța”, a zis Victor Ponta la DC News și DC News TV.

VEZI ȘI: Care ar fi primele măsuri pe care Ponta le-ar lua ca premier

Bogdan Chirieac i-a lansat o provocare lui Victor Ponta (Pro România): Care ar fi primele măsuri pe care le-ar lua în calitate de premier al României?

„Dacă, în luna mai, vine la dumneavoastră domnul Ciolacu și v-ar spune că partidele au hotârât să fiți prim-ministrul României, care ar fi primele trei măsuri pe care le-ați lua?”, l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Victor Ponta.

„Nu o să vină domnul Ciolacu, m-aș bucura. Eu am o relație bună cu el. De doi ani, tot așteptăm să zică cei din PSD hai să-i întrebăm și pe cei de la Pro România, pentru că, totuși, am fost colegi cu ei. Corina Crețu, Eugen Teodorovici, care vorbește el mult și zbuciumat, dar a fost foarte bun la fonduri europene și Finanțe. Dar nu vor, că le știu pe toate...

Eu cred că premier va fi Ciolacu și sper să mă întrebe și să-i zic: Marcel, ai câteva lucruri pentru care nu trebuie să te lupți nici cu UE, nici cu NATO. Te lasă să le faci. Vezi că, în 2022, au plecat din România 30 miliarde euro pe importuri. Ia și tu primele zece importuri, vezi cum pleacă din țară 30 miliarde euro. Sunt prea mulți bani! Te rog frumos, pune pe cineva la Finanțe ca să nu ne mai împrumutăm cu 10 la sută”, a spus Victor Ponta.

Ulterior, a adăugat: „Nu rezistă nicio țară care se împrumută cu 10 la sută! Poți să o mai târâi un an, doi ani, dar, la un moment dat, pățești ca Grecia.”

„Hai să încercăm să vedem ce putem să producem în România. Ajută-i pe cei care produc mâncare în România, să nu mai importăm mâncare”, a mai zis Victor Ponta.

„Fă ceva pe zona de energie! În 2014, 2015, eram exportatori de energie și acum importăm de peste tot. Fă ceva cu zona aceasta de energie, pentru că, slavă Domnului, ne-a dat și Dumnezeu, au făcut și părinții noștri, avem și gaz. Cum putem să fim noi țara care plătește cel mai mult pe energie și își închide toate firmele din cauza facturilor la energie?!”, a subliniat Victor Ponta.

„Dacă tot te împrumuți, vezi ce faci cu dobânzile și împrumuturile. Unde bagi banii? Nu rămâne nimic după ei...”, a mai zis Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel