Ponta: Procurorul Papici, reclamat la CSM
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Victor-Ponta-justitie dc
Victor-Ponta-justitie dc

Premierul Victor Ponta nu s-a arătat surprins că instituțiile statului nu au reacționat ca urmare a dezvăluirilor lui Mihai Gâdea despre implicarea lui Lucian Papici în tranzacția cu terenuri a familiei Băsescu din județul Călărași, dar spune că procurorul a fost reclamat la Consiliul Superior al Magistraturii.

Prim-ministrul a declarat, marți seara, la emisiunea "Sinteza Zilei", difuzată de Antena 3, că, procurorul Papici a acționat "ilegal" când a făcut verificări ale terenului din localitatea Nana, Călărași, înainte ca Ioana Băsescu să-l achiziționeze.

"Este evident că Lucian Papici, pentru care președintele dădea telefonae (...), s-a folosit în mod abuziv și ilegal de funcția pe care o ocupă ca să facă un serviciu privat", a pus șeful Executivului.

Comisia Juridică a Parlamentului va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii în acest caz, a anunțat Victor Ponta.  "Dacă se confirmă toate aceste lucruri, este vorba despre un abuz în serviciu, categoric", a adăugat premierul.

Tot la capitolul Justiție, Victor Ponta s-a arătat din nou dezamăgit că actualul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, lucrează după tiparul folosit de fostul conducător al instituției, Daniel Morar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel