Ponta partid. Victor Ponta nu își face partid. Cum ar putea ajunge în fruntea PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
ponta-dragnea
ponta-dragnea
Jurnalistul Val Vâlcu este de părere că Victor Ponta nu își va înființa un nou partid, ci va rămâne independent, așteptând reîntoarcerea în PSD. Ponta își dorește protejarea unui brand personal care l-ar putea propulsa în fruntea PSD în momentul unei decăderi a lui Liviu Dragnea. 

Prin criticile lansate în ultima perioadă, Victor Ponta și-a câștigat o independență totală în PSD. El devine practic cel mai critic comentator al scenei politice fără să fie legat de nimeni și câștigă un important capital de imagine. El ar putea chiar să lanseze o excludere prin critici dure la adresa Guvernului.

Tactica adoptată de fostul premier decurge exact ca în cazul divorțului USL: vina va fi a aversarului. În acest caz, Victor Ponta evită o părăsirea a Partidului Social Democrat și este dat afară de Liviu Dragnea care poate activa demisia în alb și va putea fi arătat ca principalul responsabil pentru părăsirea partidului de către un important lider. 

În acest context, Victor Ponta nu își va face un alt partid, ci va rămâne independent. El va aștepta momentul de slăbiciune al lui Liviu Dragnea care ar putea veni atât electoral cât și în cazul unuia dintre procesele pe care le are pe rol. În contextul unei decăderi a lui Liviu Dragnea, singurul salvator ar putea fi Victor Ponta care beneficiază de notorietatea necesară. În acest context el va putea prelua conducerea PSD fără niciun fel de probleme, susținut de toate vocile importante. 

Riscurile unui nou partid

"Dacă va încerca să își înființeze un alt partid există anumite riscuri de imagine. Colegii de partid îl pot acuza că nu știe să accepte o înfrângere. Apoi ar putea fi primit foarte greu în partid cu oamenii săi. În cazul unei reîntoarceri dintr-un alt partid s-ar lovi de o opoziție din partea celor care au rămas fideli PSD-ului pentru că și-ar simți amenințate pozițiile," a spus Val Vâlcu. 

Jurnalistul este de părere că Victor Ponta a învățat din greșelile lui Călin Popescu Tăriceanu.

"După plecarea lui Crin Antonescu, Tăriceanu era cel mai îndreptățit să preia frâiele partidului. A fost prim-ministru, era un om foarte cunoscut. Fiindcă a plecat și și-a făcut un alt partid i-a fost greu să se mai întoarcă. Dacă mai aștepta puțin, Tăriceanu devenea liderul PNL", a continuat jurnalistul Val Vâlcu.

Tactica folosită ar putea fi o așteptare pe termen lung. Fostul premier Victor Ponta ar putea să evite tocmai greșeala lui Călin Popescu Tăriceanu și să revină în fruntea partidului cu o largă susținere. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel