Data publicării:

Ponta: M-am văzut de mai multe ori cu George Simion și mereu i-am adresat aceeași întrebare. Nu mi-a răspuns. Suntem într-un cerc vicios

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Victor Ponta, premier în perioada 2012-2015, a vorbit despre situația economică a României, spunând că Marcel Ciolacu avea două soluții.

Comisia Europeană sau Fondul Monetar Internațional.

Victor Ponta, consilier onorific al premierului Ciolacu în domeniul relațiilor economice internaționale, a vorbit despre acest subiect.

„Erau două soluții la îndemnâna lui Ciolacu. Comisia Europeană a venit și a spus: „ia niște măsuri, arată-mi că vrei să faci ceva”. Și mai este soluția proastă și anume FMI care a apărut brusc. FMI are niște soluții simple pe care le-a aplicat și în 2010. Vrem să retrăim 2010? Nu cred că vrea cineva așa ceva.

Ciolacu a avut de ales: ori fac cum zice Comisia Europeană și strâng niște șuruburi, chiar dacă nu este o soluție definitivă... Cu acestă lege nu a rezolvat problemele financiare, ci doar le-a redus. A dat un semnal și a primit niște bani de la Comisia Europeană. Fără banii aceia, chiar erai în faliment ca țară, categoric. Sau te dai pe mâna FMI, dar 100% pierzi alegerile”, a zis Victor Ponta.

„M-am văzut de mai multe ori cu George Simion și mereu i-am zis la fel: „E frumos ce zici tu, dar am o întrebare... Cum rezolvi tu problemele?! Că ce zici tu așa este... Nu e bine că și că... dar cum rezolvi tu problemele economice ale României?” L-am întrebat cine este ministrul lui de Finanțe că voiam și eu să vorbesc cu el. Nu mi-a răspuns la această întrebare. Suntem într-un cerc vicios”, a zis Victor Ponta la DC News și DC News TV în emisiunea „Ce se întâmplă” cu Răzvan Dumitrescu.

VEZI ȘI: Marea problemă cu bugetarii din România. Cât era salariul pe vremea lui Ponta comparativ cu salariul din 2023 - https://www.dcnews.ro/marea-problema-cu-bugetarii-din-romania-cat-era-salariul-pe-vremea-lui-ponta-comparativ-cu-salariul-din-2023_933779.html

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel