Ponta le cere iertare bolnavilor de cancer
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
ponta
ponta

Premierul Victor Ponta și-a cerut iertare, vineri, într-o discuție cu cititorii siteului hotnews.ro, față bolnavii de cancer pentru problemele create de criza citostaticelor.

Primul ministru a dat asigurări că în ședința de Guvern de miercuri vor fi emise două ordonanțe de urgență care să rezolve situația. „Din păcate situația medicamentelor pentru programele speciale oncologice s-a rezolvat doar statistic", adică de la aproximativ 2500 de bolnavi pe listele de așteptare la 1200 și reducerea perioadei de la șase la două luni.

Victor Ponta a adăugat: "Azi cu Ministerul Finanțelor și Ministerul Sănătății am identificat soluțiile reale pentru ca problema să fie rezolvată definitiv.  în ședința de miercuri prin două ordonanțe de urgență vom modifica legea sănătății 95/ 2006 pentru a da voie Ministerului Sănătății să majoreze capitalul social la UNIFARM și vom împrumuta imediat din Trezorerie către UNIFARM cei 800.000 de euro necesari pentru achiziționarea în avans a tuturor medicamentelor necesare”.

„Îmi cer eu iertare pentru incredibilele bariere birocratice pe care doar acum și sub presiunea opiniei publice am reușit să le îndepărtez”, a adăugat primul ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel