Ponta: FMI a transmis că e mai bine să refacem privatizarea CFR Marfă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
ponta fmi
ponta fmi

Premierul Victor Ponta spune că Fondul Monetar Internațional le-a transmis autorităților de la București că ar fi mai bine să reia procedura de privatizare a CFR Marfă, decât să fie una contestată. 

Întrebat, într-un interviu la TVR, dacă FMI a criticat ratarea privatizării CFR Marfă, premierul Ponta răspuns că el a văzut "o declarație destul de confuză a unui reprezentant din România".

 "Nu, n-a făcut-o FMI. Eu am văzut o declarație destul de confuză a unui reprezentant din România. Lucrurile stau în felul următor: cei de la FMI ne-au transmis foarte clar că e mai bine să refacem procedura, decât să fie o procedură contestată. Acum eu sper că reprezentantul FMI n-a învățat de la politicienii români una să spună în particular și alta în public. M-a deranjat, dacă cumva, dincolo de ce ni s-a spus oficial — că nu e nicio problemă, de altfel avem în acordul cu ei foarte clar prevăzut că se reia o procedură în termen mult mai relaxat și n-o să mai fim puși sub presiune", a afirmat Ponta, aflat în vizită la Washington.

El l-a acuzat pe președintele Traian Băsescu de faptul că a acționat ca un om "neserios" în ceea ce privește privatizarea CFR Marfă.

"Acum avem toate procedurile, nu mai suntem sub presiunea timpului și sunt convins că finalul va fi pozitiv", a spus Ponta.

Fondul Monetar Internațional critică eșecul privatizării companiei CFR Marfă, obiectiv asumat de guvernul de la București în acordul de finanțare internațională. Ratarea acestui proces afectează atractivitatea României pentru investitori, consideră oficialii fondului, relata luni RFI.

"Ultimele noutăți reprezintă un regres foarte dezamăgitor în acest proces. Este încă devreme să tragem concluzii definitive. O analiză atentă trebuie să se desfășoare astfel încât lecțiile să fie învățate pentru acțiunile viitoare. Acest regres va afecta perspectivele unei îmbunătățiri rapide în sector și, în sens mai larg, reputația României în comunitatea investitorilor", susține Guillermo Tolosa, reprezentantul rezidențial al FMI pentru România și Bulgaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel