Ponta, declarație care îi va înspăimânta pe viitorii primari
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp

Victor Ponta a declarat marţi seara, într-o conferinţă de presă la Bacău, că în opinia sa nu 'există în prezent o funcţie, o meserie mai periculoasă în România decât cea de primar'.

El a spus că primarii sunt pasibili de pedeapsă penală penală pentru abuz în serviciu orice ar face. 'Dacă nu semnează un document, un contract, este abuz în serviciu. Dacă semnează, este abuz în serviciu. Ori asta explică blocajul din administraţie, un blocaj peste care putem să trecem dacă am avea un guvern responsabil cu soarta ţării. Chestiunea trebuie lămurită, dar nu prin ordonanţă de urgenţă, care mai rău încurcă. Ia închipuiţi-vă că dădeam eu ordonanţă de urgenţă pentru a schimba Condul Penal şi Codul de procedură penală. Păi ieşeau tinerii frumoşi şi liberi, se legau de Palatul Victoria. Când a dat doamna Prună ordonanţă de urgenţă nu a mai zis nimeni nimic. Astăzi orice ai face este oricum abuz în serviciu, dacă eşti de la PSD este interpretat. Dacă eşti de la PNL în principiu scapi', a afirmat Ponta. Fostul premier a subliniat că e nevoie de legislaţia privind achiziţiile publice şi cea de clarificare a sintagmei de abuz în serviciu.

'Cele două legislaţii privind achiziţiile publice şi lămurirea responsabilităţii celui care îşi asumă răspunderea, în speţă primarii, sunt absolut necesare pentru că altfel nu cred că există o meserie mai periculoasă în România decât cea de primar. Nici scafandrii, nici aviatorii nu sunt în asemenea pericol cum este primarul', a mai spus Victor Ponta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel