Ponta: Deblocarea activității Camerei Deputaților depinde de Traian Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Basescu- Anastase
Basescu- Anastase

Victor Ponta a declarat, după ședința BPN, că deblocarea activității Camerei Deputaților se va realiza dacă Traian Băsescu va accepta ca PDL să o înlocuiască pe Roberta Anastase.

Ponta a spus că decizia pentru deblocarea activităţii Camerei Deputaţilor "stă în mâna lui Traian Băsescu".

"Dacă Traian Băsescu cu adevărat îşi doreşte asta, putem discuta Legea pensiilor, dacă îşi doreşte cu adevărat să discutăm Legea educaţiei, dacă cu adevărat vrea să dezbatem bugetul României, atunci trebuie să îi lase pe cei de la PDL, să le dea voie, să le permită să aducă altă persoană în fruntea Camerei Deputaţilor, o persoană care să nu fie dovedită că a furat voturi, o persoană capabilă de echilibru şi cu inteligenţa necesară pentru a conduce Camera Deputaţilor", a afirmat liderul PSD.

Victor Ponta a spus că, dacă Traian Băsescu "le va da voie" celor de la PDL să o înlocuiască pe Roberta Anastase, funcţionarea Parlamentului se va debloca şi discuţia pe Legea pensiilor, Legea educaţiei şi Legea bugetului de stat va fi una normală şi democratică.

"Traian Băsescu trebuie să redevină măcar pentru această perioadă un om interesat mai mult de binele ţării, şi nu de binele celor foarte apropiaţi domniei sale, trebuie să redevină nu doar preşedintele Robertei Anastase şi a domnului Nicolicea, ci preşedintele României", a afirmat el.

El a spus că un argument suplimentar, "picătura care să umple paharul", ar putea fi bugetul Camerei Deputaţilor pe 2011, "întocmit de Roberta Anastase şi secretarul general, Gheorghe Barbu".

Ponta a reiterat faptul că deputaţii PSD nu se vor prezenta la şedinţele Biroului Permanent până când Roberta Anastase nu va fi înlocuită din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. De asemenea, și  PNL a decis, să sisteze tratativele privind Regulamentul Camerei Deputaţilor, până când Roberta Anastase nu demisionează din funcţia de preşedinte al forului legislativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel