Ponta: DD este protejat de PDL și nu va fi cercetat penal pentru Oltchim, până la alegeri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta
ponta

Justiția din România nu funcționează, pentru că altfel Dan Diaconescu nu ar fi putut participa la licitația pentru combinatul Oltchim, a declarat miercuri seară, premierul Victor Ponta, la Realitatea TV, precizând că are informații potrivit cărora patronul OTV este protejat de PDL.

”Diaconescu are o mulţime de dosare, a mai fost arestat. Dacă am fi avut un sistem de justiţie în România care să funcţioneze, probabil că Diaconescu nu mai putea să participe la licitaţie. Niciun om, din nicio ţară, a doua zi după ce e dovedit - vorbesc de documente bancare false - a doua zi e cercetat şi tras la răspundere. El a fost atât de relaxat...”, a declarat Victor Ponta, miercuri seară.

 În plus, prim-ministrul Ponta susține că are informații că Dan Diaconescu este protejat de PDL și de interesle politice ale democrat-liberalilor, dintr-un calcul politic ce vizează alegerile parlamentare din decembrie.

”Nu-l va întreba nimeni pentru că în acest moment, cu mişcarea sa politică, ajută PDL-ul în ceea ce înseamnă luat procente de la USL. Am informaţii în acest sens. Interesele politice nu sunt interese ilegale”, a precizat președintele PSD.

Şeful executivului a precizat că dacă greşeşte cu această speculaţie şi „dacă într-adevăr de mâine sau de poimâine se va începe ancheta în acest caz”, el îşi va cere scuze Procurorul General interimar. În opinia sa, în orice ţară, “a doua zi după ce este dovedită că a folosit document bancare false, persoana respectivă este cercetată şi trasă la răspundere penală”, însă “Diaconescu a fost atât de relaxat pentru că are în minte faptul că are imunitate”.

”Are în minte că are imunitate. Nimeni nu l-a întrebat, şi nici nu-l va întreba nimeni până la alegeri, cum a folosit documente false”, a argumentat premierul, afirmând că echipa de manageri cu care venea Dan Diaconescu la Oltchim era formată din  Adriean Videanu, Constantin Roibu şi Cristian Boureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel