Ponta: „ Braconierul ucis de urs și-a cam căutat soarta ”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ursul Dâmbovița
Ursul Dâmbovița

Premierul Victor Ponta a declarat că a doua persoană decedată după ce a fost atacată de un urs în Dâmboviţa, respectiv braconierul, „ şi-a cam căutat soarta ”. El a punctat că braconajul este o infracţiune extrem de gravă, care trebuie pedepsită.

[caption id="attachment_234719" align="alignleft" width="400"] foto: mediafax[/caption]

„ Cazul al doilea a fost al unui braconier care, ca să spun aşa, are o parte importantă din vină pentru ceea ce s-a întâmplat. (...) Din păcate, cel care a decedat şi-a cam căutat soarta, ca să spun aşa, şi pentru mine braconajul este o infracţiune extrem de gravă, care trebuie pedepsită ”, a spus premierul.

Ponta a precizat că nu el a decis ca ursul din Dâmboviţa să nu mai fie împuşcat, arătând că această hotărâre aparţine specialiştilor.

„ Nu am decis eu, din păcate nu mă ocup şi de problema urşilor, dar sunt convins că măsurile pe care le propun specialiştii sunt cele mai bune(...) Trebuie împreenă cu ONG-urile şi specialiştii să facem un studiu serios să vedem totuşi ce se întâmplă. Nu ne apucăm acuma să omorâm urşii din ţară, dar pe de altă parte categoric trebuie să protejăm populaţia. E clar că de mult timp nimeni nu s-a mai gândit serios la ce se întâmplă şi, uitaţi, am avut asemenea tragedii ”, a spus Ponta.

Vineri dimineaţă, aproximativ 20 de vânători au reluat căutarea ursului în zona comunei dâmboviţene Moroieni, însă operaţiunea este îngreunată din cauza ploii. În paralel, echipe formate din aproximativ 30 de jandarmi şi poliţişti patrulează în zonă pentru a preveni producerea altor incidente.

„ Am reluat căutările şi sperăm ca ursul să fie găsit astăzi, după urmele de sânge. Îi rugăm pe localnici să mai aibă răbdare şi astăzi şi să nu meargă la fân sau la livezi până când nu prindem animalul, care este extrem de periculoc, fiind rănit ”, a declarat, vineri, prefectul judeţului Dâmboviţa, Dragoş Rusu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel