Ponta: Băsescu trebuie să urmeze un curs pentru a înţelege ESA
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Victor Ponta i-a cerut ministrului Liviu Voinea să îi predea preşedintelui Traian Băsescu un curs  a ceea ce înseamnă ESA, înainte de a vorbi la televizor despre șomaj, măcar pentru a învăţa termenii.

"Ne confruntăm cu minciuni spuse din diverse zone, alături de problemele de zi cu zi. Am şi eu datele de la Comisia de Prognoză: semestrul I 2013 - au intrat în şomaj 333.000 persoane, au ieşit din şomaj 389.000 persoane, deci mai puţin 56.000 persoane. Nu are rost să îl învăţ pe domnul preşedinte cum e cu ESA şi ce înseamnă ESA. Domnul Voinea, poate îi predaţi un curs, când mai iese la televizor, măcar să înveţe termenii înainte de a vorbi de lucruri serioase", i-a spus Ponta ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, în şedinţa de guvern de marți.

 Premierul a completat spunând că aceasta nu înseamnă însă că nu trebuie ca Guvernul să nu rămână concentrat asupra proiecetelor care creează locuri de muncă.

 Sistemul european ESA (European System of Accounts - Sistemul europaen de conturi naţionale) este folosit printre altele la calculul deficitului bugetar şi ia în considerare nu doar plăţile efective realizate într-un an, ci şi angajamentele de plată şi termenele legale pentru achitarea obligaţiilor.

 La nivelul UE, rata şomajului este calculată conform metodologiei Biroului Internaţional al Muncii (BIM).

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că trage un semnal de alarmă către Guvern legat de faptul că şomajul a crescut la 7,6% în iunie şi cu 29.000 de şomeri în iulie, iar investiţiile străine directe au scăzut cu 19,4% în prima jumătate a anului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel