Ponta: Băsescu după alegeri nu mai poate fi decât „vreun inculpat”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Premierul Victor Ponta a transmis joi seara că după alegerile din 2014 președintele Traian Băsescu nu mai poate fi decât „vreun inculpat”. Liderul PSD a comentat astfel ipoteza consilierului șefului statului, Sebastian Lăzăroiu, potrivit căreia Mișcarea Populară îl va susține pe Traian Băsescu pentru a ocupa funcția de prim-ministru, după prezidenţialele din 2014.

Întrebat dacă există posibilitatea ca după alegerile prezidenţiale din 2014 Traian Băsescu să fie numit premier de către PSD sau PNL, Victor Ponta a exclus categoric această ipoteză.

„Nu o să mai fie nimic Băsescu de la anul. S-ar putea să fie vreun inculpat, dar asta e treaba justiţiei, nu a mea”, a declarat premierul, la România Tv.

Gata cu imunitatea

Acesta a explicat că după încheierea mandatului de la Cotroceni, Traian Băsescu nu va mai beneficia de imunitatea conferită de funcţie.

„A avut imunitate în aceşti 10 ani. Dacă vor fi lucruri pe care justiţia le cercetează, sigur că domnia sa trebuie să dea socoteală. Îi încetează imunitatea care l-a salvat de Flota, de casa din Mihăleanu, de toate afacerile, şi pe care, probabil ar invoca-o şi în cazul acesta al terenurilor din Călăraşi”, a continuat Victor Ponta.

„Spre deosebire de Băsescu, eu nu știu lucruri din dosare”

Prim-ministrul a ținut să sublinieze că nu se referă la lucruri concrete, deoarece, spre deosebire de preşedinte, el nu cunoaşte lucruri din dosare.

„Eu prezint o situaţie constituţională şi instituţională. Spre deosebire de domnul Băsescu, eu nu cunosc lucruri din dosare. Doar domnia sa ştie totdeauna din dosare - ce aveţi dumneavoastră în dosar, ce am eu, ce are altul. Eu îmi doresc ca viitorul preşedinte al României să nu se mai uite prin dosare, să nu mai sune procurorii, să nu mai sune miniştrii ca să salveze şefi de bănci care dau credite”, a mai declarat liderul PSD.

Vezi și: Răzvan Savaliuc: Cum au dispărut dosarele lui Traian Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel