Ponta: banii dlui Anastase sunt obţinuţi pe interese politice
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
premierul ponta
premierul ponta

Premierul Victor Ponta a lansat un atac dur după ce a aflat cât câştigă tatăl Robertei Anastase ca angajat la Conpet. Ponta susţine că lucrând la stat este nefiresc să câştigi 320 de milioane şi acuză interesele politice aflate la mijloc. Premierul îi va cere ministrului de Finanţe o statistică cu cei care au astfel de salarii şi a promis că va găsi o soluţie să taie din venituri.

"Când îl văd pe domnul Anastase cum câştigă 320 de milioane de la o companie de stat, Conpet, vi se pare anormal să luăm mai mulţi bani? Dimpotrivă. Dacă le obţii din zona privată e în regulă, dar dacă le obţii de la stat, daţi-mi voie să cred că nu le obţii pe baza aptitudinilor extraordinare şi a calităţilor de tată al preşedintelui Camerei Deputaţilor, ci le obţii pe un interes politic. Iar acolo trebuie să iau măsuri chiar dacă vor fi supăraţi cei care au aceste venituri”, a spus Ponta.

Premierul a afirmat că a cerut Ministerul Finanţelor o evidenţă cu numărul persoanelor care obţin astfel de venituri.

"Vreau să fac o analiză calitativă, pentru că un profesor universitar care ajunge să câştige 4.500 de lei cred că merită acei bani şi nu trebuie supraimpozitat. Când vorbim de tot felul de şefi şi consilieri de pe la Conpet, Trangaz, Romgaz, Rovinari, Turceni sau alte instituţii ale statului acolo trebuie reglementată problema veniturilor”, a declarat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel