Ponta anunță o comisie specială de anchetă în Parlament pentru Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că în Parlament va fi organizată o comisie specială de anchetă pentru "cazul Călărași", explicând ce asemănare există între prefectul de Galați, arestat, și președintele Traian Băsescu. Prim-ministrul a discutat cu liderii grupurilor parlamentare pentru adoptarea acestei măsuri, deoarece comisia de la Senat are o altă misiune, respectiv analiza activităţii CEC Bank.

"Mi-au spus liderii de grup PSD, şi de la PNL, şi de la PC că lucrează la formarea unei comisii comune. (...) Liderii de grup vor să propună o comisie a Camerei Deputaţilor şi Senatului, care să ancheteze activitatea tuturor acelor persoane angajate în instituţiile publice, legată de afacerea de la Călăraşi", a declarat Victor Ponta, citat de realitatea.net.

"Ceea ce cred e că întreaga afacere Călăraşi, în care preşedintele ţării nu ştiu dacă a încălcat vreo lege - e posibil, dar în mod sigur şi-a folosit funcţia pentru interese personale, va face - am întrebat încă o dată acum liderii parlamentari şi de la PSD şi de la PNL şi de la PC - va face obiectul unei comisii comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, o comisie de anchetă care să reliefeze toate datele şi să le prezinte Parlamentului şi eventual instituţiilor statului", a continuat liderul social-democrat.

Comisia de la Senat nu e suficientă

Acesta a arătat că ancheta de la Senat se ocupă de o "chestie micuţă". "Subcomisia se ocupă doar de o chestie micuţă apropos de modul în care o bancă de stat acordă sau a respectat sau nu respectă regulamentele bancare, pentru că, ştiţi bine, peste 700.000 de euro nu se pot acorda la persoane fizice, decât în condiţii cu totul şi cu totul speciale, iar asta e treaba subcomisiei la buget-finanţe", a explicat Victor Ponta.

Asemănarea dintre președinte și prefectul arestat

Premierul a arătat că prefectul de Galaţi a fost arestat pentru că a dat un telefon prin care a cerut să nu fie schimbat cineva din funcţie, iar şeful statului nu păţeşte nimic pentru că a procedat similar. "Eu vorbesc de întreaga afacere, în care sunt băgate persoane publice, în care este vorba despre bani de la o bancă publică, în care este vorba despre telefoane date. Uitaţi, prefectul de Galaţi a fost arestat pentru că a dat un telefon să nu fie schimbat cineva din funcţie. Preşedintele ţării a dat un telefon să nu fie schimbat cineva din funcţie şi nu păţeşte nimic. Justiţia trebuie să fie egală pentru toţi, nu doar pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă", a mai transmis șeful Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel