Ponta acuzat de plagiat în Nature, după ce Băsescu a pus tema pe agenda publică
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta plagiat
ponta plagiat

Revista Nature susţine că premierul Victor Ponta este acuzat că ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat publicată în 2003. "Nature a văzut documente compilate de un denunţător anonim care arată că mai mult de jumătate din teza de 432 de pagini în limba română a lui Ponta consta în texte duplicate", se arată în articolul din Nature. Subiectul tezei de doctorat a lui Ponta a fost pornit chiar de preşedintele Traian Băsescu, în cele două discursuri de săptămâna trecută.

În cele două discursuri consecutive Băsescu l-a numit de opt ori pe Ponta "doctor Ponta" sau "doctor făcut de Adrian Năstase".

"Primul-ministru este acuzat că a copiat pasaje mari din publicaţii anterioare fără citarea corectă. Dacă acuzaţiile vor fi dovedite, ar putea provoca o presiune publică asupra lui Ponta să demisioneze, spun insideri politici", se mai arată în articolul din Nature.

"Acuzaţiile ridică noi semne de întrebare legate de capacitatea guvernului de a lupta împotriva corupţiei în educaţie", scrie in articolul din Nature.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel