Ponta a spus care va fi următoarea acțiune a Pro România. Chirieac: Ce vorbă mare! Sute de mii de antreprenori români vor citi știrea asta
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Victor Ponta a vorbit despre proiectele de viitor ale Partidului Pro România.

Victor Ponta, președintele Pro România, a vorbit despre proiectele de viitor ale formațiunii politice pe care o conduce:

„Vrem să folosim oamenii care sunt încă în partid și să începem, ușor-ușor, să comunicăm pe zona asta de guvernare. Nu la modul domn’le, ăia sunt miniștri răi, ci să spunem: Uite, așa am făcut noi în 2012-2015, poate vă gândiți cum să nu mai creșteți taxele la microîntreprinderi, cum să ...“, a punctat Victor Ponta.

„Vai, ce vorbă mare ați spus acum, ce vorbă mare! Sute de mii de antreprenori români vor citi știrea asta“, a spus Bogdan Chirieac.

„Sunt 600.000 de microîntreprinderi care nu au mai făcut evaziune fiscală, că nu merită. La 1% cifra de afaceri și 5% dividende, trebuie să fii nebun să mai faci evaziune fiscală, deci nu au mai stat cu frică. În al doilea rând, sunt antreprenori care au mai produs niște bani în țara asta, au produs niște bani. De ce să te cațeri pe ăștia? Sincer, dacă puneai o suprataxă pe supermarketuri sau pe bănci, eu pun capul jos că nu pleca nicio bancă și niciun supermarket. Așa, pe ăștia mici îi închizi sau îi obligi să facă evaziune fiscală. De ce să faci chestia asta? Nu reușesc să înțeleg. Nu ne-au pus nici americanii, nici alții“, a spus Victor Ponta.

„Nu, e de aici venită. Au zis că e din cauza PNRR. Eu nu am văzut în PNRR“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Ca și aia că nu putem să mărim pensiile că nu ne lasă PNRR-ul. E, na! Te lasă, fă ce vrei, mărește-le. Problema e ce faci cu pensia, că dacă îi dai 50 de lei pensionarului, nu-l ajută“, a adăugat Victor Ponta.

„Cheltuiești bani pe care nu-i ai, tu, Stat Român“, a conchis Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Riscul ca România să fie atacată. Victor Ponta: Rușii s-au cam făcut de râs în Ucraina. S-a dovedit superioritatea tehnologică a SUA

Care ar fi primele măsuri pe care Ponta le-ar lua ca premier

Bogdan Chirieac i-a lansat o provocare lui Victor Ponta (Pro România): Care ar fi primele măsuri pe care le-ar lua în calitate de premier al României?

„Dacă, în luna mai, vine la dumneavoastră domnul Ciolacu și v-ar spune că partidele au hotărât să fiți prim-ministrul României, care ar fi primele trei măsuri pe care le-ați lua?”, l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Victor Ponta.

„Nu o să vină domnul Ciolacu, m-aș bucura. Eu am o relație bună cu el. De doi ani, tot așteptăm să zică cei din PSD hai să-i întrebăm și pe cei de la Pro România, pentru că, totuși, am fost colegi cu ei. Corina Crețu, Eugen Teodorovici, care vorbește el mult și zbuciumat, dar a fost foarte bun la fonduri europene și Finanțe. Dar nu vor, că le știu pe toate...

Eu cred că premier va fi Ciolacu și sper să mă întrebe și să-i zic: Marcel, ai câteva lucruri pentru care nu trebuie să te lupți nici cu UE, nici cu NATO. Te lasă să le faci. Vezi că, în 2022, au plecat din România 30 miliarde euro pe importuri. Ia și tu primele zece importuri, vezi cum pleacă din țară 30 miliarde euro. Sunt prea mulți bani! Te rog frumos, pune pe cineva la Finanțe ca să nu ne mai împrumutăm cu 10 la sută”, a spus Victor Ponta (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel