Pompierii și salvamontiștii, intervenții de urgență. Un bărbat s-a înecat în lacul Zetea, altul este grav rănit pe muntele Cozia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pompierii și salvamontiștii, intervenții de urgență / Foto: Facebook Salvamont România
Pompierii și salvamontiștii, intervenții de urgență / Foto: Facebook Salvamont România
Pompierii și salvamontiștii români au intervenit astăzi în mai multe zone din țară. 

Pompierii harghiteni intervin, duminică după-amiază, pentru găsirea unui tânăr în vârstă de aproximativ 20 ani, care s-a înecat în lacul Zetea, a informat Biroul de presă al ISU Harghita, potrivit Agerpres. 

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu un autocamion cu barcă pneumatică şi un echipaj SMURD, fiind chemat în sprijin şi serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din Zetea.

De asemenea, s-a alertat şi Serviciul Salvamont pentru a trimite echipajul de scafandri, a mai precizat sursa citată.

Bărbat, rănit pe muntele Cozia

Totodată, echipe de salvamontişti şi pompieri intervin duminică după-amiază pe muntele Cozia pentru salvarea unui bărbat care prezintă o fractură la picior după ce s-a accidentat în timp ce cobora de la Mănăstirea Stănişoara, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu.

"Echipajul SMURD din cadrul ISU Vâlcea, in cooperare cu SALVAMONT Vâlcea, acţionează pentru salvarea unui bărbat care are traumatism la un membru inferior (fractură deschisă). În momentul producerii accidentului, persoana în cauză se afla pe sensul de coborâre de pe Muntele Cozia şi venea de la Mănăstirea Stănişoara", a anunţat Popescu.

Pompierii şi salvamontiştii vâlceni îl vor transporta pe bărbatul accidentat, pe targă, până la o ambulanţă.

Copil de 13 ani, salvat miraculos de la înec

Un copil de 13 ani a ajuns în stare gravă după ce s-a scăldat într-o fostă balastieră. El a fost la un pas de înec însă a răspuns la manevrele de resuscitare și a fost transportat de urgență la spitalul din Piatră Neamț.

"În jurul orei 14:15, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați pentru căutarea unei persoane dispărută, posibil înecată, în comuna Săvinești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială pentru scafandri cu o barcă și o ambulanță SMURD TIM.

Pompierii au scos din apă, în jurul orei 14:45 (dintr-o captare de apă a unei foste balastiere din localitate), un băiat de aproximativ 13 ani.

Copilul a fost preluat de membrii echipajului SMURD TIM, care au început imediat efectuarea manevrelor de resuscitare. Din fericire, pacientul a răspuns manevrelor de resuscitare (în jurul orei 15:45) și a fost transportat la UPU Piatra Neamț de către echipajul TIM.", a precizat ISU, potrivit Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel