Pompierii români, emoționați de un copil grec: Plăcinte și porumb fiert pentru că i-au salvat satul de incendiu / Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Pompierii români, emoționați de un copil grec: Plăcinte și porumb fiert pentru că i-au salvat satul / Foto IGSU Facebook
Pompierii români, emoționați de un copil grec: Plăcinte și porumb fiert pentru că i-au salvat satul / Foto IGSU Facebook
Pompierii români au relatat gesturile exemplare ale localnicilor greci, care le-au arătat 'mare' recunoștință. Un copil le-a făcut o surpriză.

'Ne-au mișcat gesturile localnicilor… Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!”.

Toți cei care ne-au ieșit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor.

O mare surpriză a fost făcută de un copil, care i-a vizitat în această dimineață pe colegii noștri. A venit cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că îi protejau satul.

În aceste ultime zile a fost depus un efort considerabil din partea pompierilor pentru limitarea propagării incendiilor, însă au avut parte și de momente cu o mare încărcătură emoțională, care le-a dat putere și i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare.

Mulțumim, Grecia!

Notă: Din motive de protecție a datelor cu caracter personal, parte din imagine a fost blurată, potrivit prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679', a transmis IGSU, pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Localnicii greci, uimiți de pompierii români implicați în stingerea incendiilor devastatoare din Insula Evia: Sunt de pe altă planetă! / Foto UPDATE

Ziua 6, Grecia

În această dimineață, acțiunile de stingere și protecție ale pompierilor români sunt direcționate în zona localităților Metochi și Kalyvia. Dispozitivul va fi similar celui din zilele trecute, intervenția asigurându-se cu 6 mașini de stingere, 2 cisterne și 1 dronă. Alături de colegii noștri vor fi pompierii din Republica Moldova, care intervin cu 2 mașini de stingere.

Totodată, 6 salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Pe timpul operațiunilor din teren sunt urmăriți, în mod permanent, parametri (condițiile meteorologice) care pot influența propagarea arderii. Pentru ziua de astăzi, temperaturile se mențin mai scăzute (maxima de 31 grade C), iar viteza și direcția vântului au valori similare zilelor trecute.

VEZI ȘI: Imagini de Apocalipsă. O mănăstire şi mai multe sate, înconjurate de flăcări de 40 de metri pe insula Evia, Grecia. Călugăr: Minune! - VIDEO

Reamintim faptul că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.

În mod permanent se menține legătura cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români și moldoveni.

CITEȘTE ȘI Disperare și revoltă în Evia: Incendiile - act criminal! Îi implorăm să vină și nu vine nimeni! / UPDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel