Pomelo, PERICULOS pentru bebeluşi. Mai e o categorie care trebuie să evite fructul
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Maria Varshavskaya, de la Pexels
Fotografie creată de Maria Varshavskaya, de la Pexels
Pomelo este unul dintre fructele care asigură necesarul de vitamina C pentru cei care îl consumă, dar este şi periculos pentru anumite persoane. 

“Fructul, ca oricare dintre citrice, poate fi consumat pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor şi este un bun stimulent al sistemului imunitar. De asemenea, previne arteroscleroza şi echilibrează presiunea arterială, graţie conţinutului de pectină”, explică Marian Grigore, specialist în apifitoterapie, conform Adevărul.

PERICULOS pentru bebeluşi

Experţii spun că în cazul bebeluşilor, aceste fructe ar trebui evitate. Chiar dacă nu prezintă pericol de alergii, citricele pot duce la urticarie, eczeme sau probleme digestive, totul din cauza acidităţii. 

În plus, mai e o categorie de persoane care ar trebui să evite citricele. 

"În special, cei cu alergie la citrice ar trebui să evite pomelo, deoarece poate declanşa efecte secundare, cum ar fi urticarie, mâncărime, erupţii cutanate şi probleme digestive. Dacă aveţi aceste efecte secundare sau orice alte reacţii adverse după ce aţi consumat fructul, întrerupeţi imediat utilizarea şi consultaţi-vă medicul.

La fel ca grapefruitul, poate interfera, de asemenea, cu anumite medicamente, inclusiv cu unele tipuri de statine.

Dacă luaţi medicamente sau aveţi afecţiuni de sănătate, asiguraţi-vă că discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga pomelo în dieta dumneavoastră”, spune specialistul.

Cum se curăţă corect pomelo

Dacă ne vom apuca să-l desfacem ca pe o portocală, va trebuie să depunem extrem de mult efort, deoarece partea ce protejează miezul este foarte groasă și greu de rupt cu mâna. Prin urmare, vom avea nevoie de un cuțit. Pentru început, trebuie să decupăm capacul de deasupra fructului. Tăiem cu ajutorul cuțitului aproximativ 1,3 cm din coajă.
 
Mai departe, tăiem fructul în patru părți, doar cât ține grosimea cojii, fără să atingem miezul din interior. După ce am făcut patru tăieturi, lăsăm cuțitul și, cu ajutorul degetelor, tragem cu putere de părțile secționate, până se desfac. La final, îndepărtăm și partea de jos a cojii. Veți vedea că fructul în sine este mult mai mic decât părea la început când avea coaja.

Urmează desfacerea fiecărei jumătăți în felii și apoi decojirea fiecărei felii în parte. Tăiați la început coaja de la capetele feliilor, apoi se va desface mai ușor.

Coaja albă care învelește miezul este amară și trebuie îndepărtată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel