“Fructul, ca oricare dintre citrice, poate fi consumat pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor şi este un bun stimulent al sistemului imunitar. De asemenea, previne arteroscleroza şi echilibrează presiunea arterială, graţie conţinutului de pectină”, explică Marian Grigore, specialist în apifitoterapie, conform Adevărul.
PERICULOS pentru bebeluşi
Experţii spun că în cazul bebeluşilor, aceste fructe ar trebui evitate. Chiar dacă nu prezintă pericol de alergii, citricele pot duce la urticarie, eczeme sau probleme digestive, totul din cauza acidităţii.
În plus, mai e o categorie de persoane care ar trebui să evite citricele.
"În special, cei cu alergie la citrice ar trebui să evite pomelo, deoarece poate declanşa efecte secundare, cum ar fi urticarie, mâncărime, erupţii cutanate şi probleme digestive. Dacă aveţi aceste efecte secundare sau orice alte reacţii adverse după ce aţi consumat fructul, întrerupeţi imediat utilizarea şi consultaţi-vă medicul.
La fel ca grapefruitul, poate interfera, de asemenea, cu anumite medicamente, inclusiv cu unele tipuri de statine.
Dacă luaţi medicamente sau aveţi afecţiuni de sănătate, asiguraţi-vă că discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga pomelo în dieta dumneavoastră”, spune specialistul.
Cum se curăţă corect pomelo
Dacă ne vom apuca să-l desfacem ca pe o portocală, va trebuie să depunem extrem de mult efort, deoarece partea ce protejează miezul este foarte groasă și greu de rupt cu mâna. Prin urmare, vom avea nevoie de un cuțit. Pentru început, trebuie să decupăm capacul de deasupra fructului. Tăiem cu ajutorul cuțitului aproximativ 1,3 cm din coajă.
Mai departe, tăiem fructul în patru părți, doar cât ține grosimea cojii, fără să atingem miezul din interior. După ce am făcut patru tăieturi, lăsăm cuțitul și, cu ajutorul degetelor, tragem cu putere de părțile secționate, până se desfac. La final, îndepărtăm și partea de jos a cojii. Veți vedea că fructul în sine este mult mai mic decât părea la început când avea coaja.
Urmează desfacerea fiecărei jumătăți în felii și apoi decojirea fiecărei felii în parte. Tăiați la început coaja de la capetele feliilor, apoi se va desface mai ușor.
Coaja albă care învelește miezul este amară și trebuie îndepărtată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor