Polul Nord, ritm alarmant de încălzire
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Adriana Nicolau
WhatsApp
un-romn-pleac-la-polul-nord-la-bordului-unui-sprgtor-de-gheata
un-romn-pleac-la-polul-nord-la-bordului-unui-sprgtor-de-gheata
Consecințe nefaste asupra regiunii arctice. Ritm de încălzire alarmant.

Conform ultimelor informații emise de Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică a SUA, regiunea arctică prezintă un ritm de încălzire dublu față de restul planetei. 

Temperatura medie a lunii noiembrie a fost mai ridicată la nivel planetar decât media secolului XX, luna trecută fiind a cincea cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor meteorologice (1880-2017). A fost, de asemenea, cea de-a 41-a lună noiembrie consecutivă și a 395-a lună consecutivă, în general, cu temperaturi mai mari decât media din secolul al XX-lea. Totodată, 2017 este al treilea cel mai cald an din istoria ultimelor 14 decenii.

Printre cele mai îngrijorătoare statistici sunt cele referitoare la regiunea Arcticii

Gradul mediu de acoperire cu gheaţă în această regiune, în luna noiembrie, a fost cu 11,6% mai mic decât media din perioada 1981-2010 şi al treilea cel mai mic de la începutul înregistrărilor, în 1979.

De asemenea, s-a constatat că ritmul încălzirii în zona arctică este de două ori mai accelerat decât în restul Terrei, iar consecinţele ar putea fi devastatoare pentru planeta noastră. Una dintre cele mai importante ar fi dispariţia Curentului Golfului, astfel că Marea Britanie ar urma să fie acoperită de gheaţă asemenea regiunilor canadiene aflate la latitudini similare, precum Peninsula Labrador.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel