Poluare Ploieşti. Graţiela Gavrilescu, intervenţie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
poluarea aerului
poluarea aerului
Intervenţie directă a ministrului Mediului, după ce la Ploieşti s-au înregistrat probleme în calitatea aerului.

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, intervine în mod direct în cazul poluării cu benzen înregistrată la Ploieşti. Ploieşteanca Graţiela Gavrilescu a anunţat pe pagina sa de socializare că a cerut măsuri urgente pentru ca situaţia să fie remediată.

Iată mesajul transmis de Graţiela Gavrilescu: 

"În această seară am fost informată că astăzi, la stația de monitorizare a calității aerului de la Brazi, județul Prahova, s-a înregistrat o valoare ridicată a concentrației de benzen. Tendința de creștere este accentuată de condițiile meteo, în special de temperaturile ridicate din ultimele zile, în care s-au înregistrat depășiri frecvente ale indicelui de confort termic. Am dispus imediat Gărzii Naționale de Mediu să impună operatorilor economici diminuarea producției până la un nivel care să nu mai afecteze locuitorii municipiului Ploiești."

Ploieştenii se plâng de foarte mult timp de faptul că aerul pe care îl respiră este foarte poluat, în contextul în care în jurul municipiului se află o serie de rafinării şi alte astfel de unităţi de producţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel