Data actualizării:
Data publicării:

Polonia vrea să mute soldaţi spre est din cauza prezenţei mercenarilor Wagner în Belarus

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Polonia intenţionează să mute mai multe trupe spre est la graniţa ţării cu Belarus.

Anunțul vine în contextul îngrijorărilor cu privire la prezenţa mercenarilor ruşi Wagner în ţara vecină, a anunțat guvernul, conform DPA. Cu toate acestea, reprezentantul guvernului nu a precizat numărul acestor trupe, potrivit agenţiei de presă PAP.

În prezent are loc un exerciţiu la un obiectiv militar din apropiere de Brest în Belarus, la doar câţiva kilometri de graniţă cu Polonia, membru al NATO şi UE. În cadrul exerciţiului, luptători ai miliţiei private ruse Wagner urmează să antreneze soldaţi belaruşi.

Citește și - Rusia recunoaște că e „îngrijorată” de întărirea forțelor Poloniei la granița cu Belarus

"Exerciţiile comune ale armatei belaruse şi grupului Wagner sunt, fără îndoială, o provocare", a declarat Zbigniew Hoffmann, secretar al comitetului de securitate al guvernului polonez. Acţiuni ruso-belaruse sunt de aşteptat, a mai spus el.

Polonia are o graniţă de 418 kilometri cu Belarus, cel mai apropiat aliat al Rusiei. Două brigăzi poloneze se antrenează deja în regiunea de est. Situaţia acolo este tensionată şi din cauza refugiaţilor din zonele de criză de pe glob, refugiaţi care încearcă să treacă graniţa în Polonia cu ajutorul autorităţilor din Belarus.

Citește și - General din Polonia: Contraofensiva Ucrainei nu există

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel