Polonia nu mai vrea să fie oaie neagră în UE. Tucă: Cei de la Bruxelles, în frunte cu „tanti Ursula”, nu au înțeles că lumea se schimbă
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Structura informală a Uniunii Europene se schimbă, Polonia făcând pași către tribuna europeană, însă conducerea de la Bruxelles rămâne neatinsă de schimbările aduse de războiul venit după pandemie, spune Marius Tucă. 

”Întrebam dacă și-au ales momentul, pentru că Germania este în dificultate?”, a ridicat problema gazda emisiunii, jurnalistul Răzvan Dumitrescu. 

”Și-au ales momentul cel mai prost”, a replicat Marius Tucă. ”Polonia, din punctul meu de vedere, ca și Ungaria, dar mai ales Polonia joacă o carte mare, încearcă să iasă din conul de umbră în care a fost multă vreme. Polonia a fost oaia neagră, după aia e devenit Ungaria și tot așa”, a spus Marius Tucă, invitatul interviului. 

”Măcar Polonia nu e putinistă”, a completat Dumitrescu. 

”Da, asta e clar. Încearcă să iasă din zona asta de oaie neagră. Mai mult decât atât, vor să conteze în Europa, sunt o țară mare și vor să aibă un cuvânt de spus de acum înainte în Europa, nu să hotărască doar Germania, eventual cu Franța, că Marea Britanie nu mai e, în Italia se întâmplă ce s-a întâmplat”, a explicat Tucă. 

Schimbarea din societate nu a ajuns și la Bruxelles

”Cum vezi ce s-a întâmplat în Italia?”, a întrebat Dumitrescu.

”Ca o reacție absolut firească a italienilor împotriva politicilor de la Bruxelles. Pentru că funcționarii de la Bruxelles, în frunte cu tanti Ursula, dacă îmi permiteți acest cuvânt, nu au înțeles că lumea se schimbă, că nu mai suntem în pandemie, că e război și că oamenii au de suferit din cauza războiului din Europa și ca să oprească acest război, Ursula nu face nimic. Singurul lucru pe care îl face fără să întrebe nicio țară din Uniunea Europeană este să dea bani Ucrainei și așa mai departe și nu au înțeles cei de la Bruxelles, în frunte cu tanti Ursula că lumea se schimbă și că nu mai e ca în pandemie, lumea să stea închisă în casă și ei să dea ordine, cu ce e voie și ce e interzis, iar toate celelalte guverne, toate celelalte autorități, toate celelalte state, să preia ordinul de la Bruxelles și să îl dea mai departe”, a spus Tucă. 

Urmărește emisiunea integrală AICI:


                                                                                                                                       

Ruleta rusească fără cartuș în revolver

”Voiam să te întreb. A trecut prin Dumă votul de anexare, deci acum procedura e îndeplinită. S-a tot comentat că ei au în doctrina militară, că dacă le ataci teritoriul național, ei pot riposta în anumite situații cu arme nucleare”, a ridicat problema gazda emisiunii. 

”Nu cred, asta spune intuiția unui om și experiența unui jurnalist, văzând tot ce s-a întâmplat până acum. Nu cred! Cred că e o amenințare, este un joc, un fel de ruletă rusească. Adică se joacă asta, dar nu s-a băgat nici măcar cartușul și încă nu știe nimeni că nu există. La modul ăsta se joacă. Rușii joacă ruleta rusească la modul ăsta, dar fără cartușul băgat pe țeavă. L-a făcut așa și nu s-a văzut când s-a scos cartușul și se joacă. Doamne ferește, nu cred că se joacă cu acel cartuș băgat în pistol, dar nu se știe, cu atitudinea, cu starea, cu tensiunea, este ca atunci când acel cartuș ar exista și se poate întâmpla orice, inclusiv folosirea armei nucleare, dar nu cred, nu cred sincer”, a explicat Tucă. 

”Sper să nu se întâmple, pentru că, mă rog, dacă se întâmplă...”, a afirmat Dumitrescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel